Hoppa till innehållet

Mat & Dryck

Uti vår hage där växa blå bär – så här äter du dem bäst

Bild: Åsa Swanberg / Shutterstock

Dagens ETC

Blåbär, jordgubbar, hallon, krusbär och hjortron … Bärsäsongen är officiellt här och med det väcks det eviga dilemmat: Vad gör man med bären? Matskribenten och kokboksförfattaren Åsa Swanberg har svaren.

Åsa Swanberg är en van bärplockare och har experimenterat med olika bär och tillagningsmetoder, men trots det är hennes favoritbär de vardagliga man hittar lite här och var: hallon och blåbär.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser