Hoppa till innehållet

Mat & Dryck

Så gör du bästa hemmapizzan

Pizza i plåt lämpar sig bra att göra i sin ugn hemma, enligt Oskar Montano.
Pizza i plåt lämpar sig bra att göra i sin ugn hemma, enligt Oskar Montano. Bild: Lennart Weibull

Dagens ETC

Framförhållning är det första som behövs om man ska göra en ordentlig pizza ­hemma, enligt Oskar Montano.
– Att göra en bra pizza handlar till 90 procent om degen, säger han.

Med deg menar han en egengjord deg som fått stå i minst ett dygn innan man börjar göra pizzan. Typen av pizza och typen av deg kan skilja sig mycket åt. Men myten att pizza måste vara rund slår Montano hål på.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser