Men ett dåligt skämt är det inte. Danske Folkeparti har inför valet i Danmark 2015 krävt att asylpolitiken i landet förändras radikalt om något parti vill ha deras stöd i ett regeringsbildande. Förslaget går ut på att asylsökande ska tas emot i närområdet de flytt från. Till exempel skulle flyktingar från Sydsudan tas emot i ett danskt läger i Kenya där de får stanna under tiden asylprövningen pågår.
– Det är ju ett helt absurt förslag, man undrar om det ens är seriöst, säger Madeleine Seilitz.
– För det första är det ett brott mot folkrättsliga regler. Om man söker asyl i Danmark så har Danmark ansvar för den människan. Hur skulle Danmark kunna garantera säkerheten om den asylsökande är i Afrika? fortsätter hon.
Förslaget är en reaktion på de senaste siffrorna som visar att Danmark under 2014 kommer ha 20 000 asylsökande. Det är alldeles för mycket, menar Dansk Folkeparti.
– Jag tror att det här förslaget i ett slag skulle göra det ofattbart ointressant att söka asyl i Danmark. Jag tror att antalet asylsökande skulle rasa om de inte längre hade möjlighet att ha uppehållstillstånd i landet, säger Martin Henriksen, som är ansvarig för invandringsfrågor i Dansk Folkeparti, till tidningen Berlingske.
Att samtliga flyktingrättsorganisationer sparkar bakut när de får höra om förslaget tar han lätt på.
– Vi kommer naturligtvis försäkra oss om att deras myndigheter beter sig på rätt sätt. Jag har själv besökt flyktingläger i Kenya, jag behövde inte ha på mig någon skottsäker väst.
Dansk Folkeparti fick strax över 12 procent i valet 2011. Danmarks största parti, liberalkonservativa Venstre, kan vara ett av partierna som med Dansk Folkepartis stöd bildar regering efter nästa val. De menar att förslaget låter ”intressant”.
– Venstre har under många år tyckt att vi kan hjälpa fler flyktingar på plats och därför är det här givetvis ett intressant förslag. Den enda frågan är om vi kan få länderna att gå med på detta, säger Venstres ledare Inger Stöjberg.
Förslaget är inte nytt. För flera år sedan lyfte Storbritannien samma fråga men backade efter en kritikstorm. Och Australien, med socialkonservativa Tony Abbott som premiärminister, har redan infört ett liknande system. Men även i Danmark höjs det röster mot förslaget. Socialdemokraterne är inte ett dugg positiva.
– Det sänder en signal att det knappt är människor vi talar om. I dag ger vi skydd till människor som behöver det, samtidigt som vi hjälper till på plats. Vi ska inte börja flytta runt asylsökande som om de vore flyttlådor. Det är omänskligt, säger Mette Reissmann, invandringspolitisk talesperson för partiet.