Minst 300 000 människor har blivit hemlösa efter explosionen.
– Halva Beiruts befolkning har hem som är obeboeliga för den närmsta framtiden, sade Beiruts guvernör Marwan Abboud till jordansk tv på onsdagen.
Tre sjukhus har totalförstörts och ytterligare två har skadats, enligt Al-Jazira som beskriver händelsen som ”en skräckfilm”.
90 procent av alla hotell i Beirut uppges vara skadade, enligt statliga nyhetsbyrån NNA.
Libanon har efterlyst katastrofhjälp i form av läkemedel, medicinsk utrustning och räddningsteam.
Och omvärlden har reagerat snabbt.
EU har aktiverat ett verktyg som hjälper till att koordinera hjälp från de 27 medlemsstaterna.
Bland annat sänder man över 100 högutbildade brandmän, med fordon, hundar och utrustning, för att hjälpa till med sök- och räddningsinsatsen.
USA, Frankrike, Turkiet, Storbritannien, Iran, Ryssland och Tyskland är några av länderna som har erbjudit stöd.
Oväntad hjälp från ärkefienden
Sverige bidrar med hjälp genom EU-samordningen.
”Sverige är redo att hjälpa Libanon efter explosionerna i Beirut och vi bad omedelbart EU att samordna eventuella insatser”, skrev utrikesminister Ann Linde på Twitter på onsdagen.
Även ärkefienden Israel har erbjudit hjälp.
– Israel har via internationella kanaler kontaktat den libanesiska regeringen för att erbjuda landet medicinsk humanitär hjälp, säger landets försvarsminister Benny Gantz och utrikesminister Gabi Ashkenazi, enligt Haaretz.
Något som förvånade bland annat Carl Bildt.
”Det enda upplyftande med den här katastrofen i Libanon är att till och med Israel har varit snabba med att erbjuda humanitär hjälp”, skrev den förre statsministern på Twitter.
På stadshuset i Tel Aviv projicerades den libanesiska flaggan under onsdagskvällen. Och i Paris släcktes Eiffeltornet vid midnatt till torsdagen för att hedra offren från explosionen i Beirut.
Paris borgmästare Anne Hidalgo uppgav även att staden bidrar med 100 000 euro (drygt en miljon kronor) i krisstöd.
Inga bevis för bomb
Flera internationella hjälporganisationer är på plats i Beirut, däribland Unicef och Röda korset som har över 75 ambulanser och 375 akutteam på plats, bland annat med små mobila kliniker som kan utföra första hjälpen för de som inte får tillgång till sjukhusvård.
USA:s president Donald Trump påstod att en bomb låg bakom explosionen.
– Jag har träffat några av våra fina generaler och de verkar tro att det var en bomb av något slag, sade Trump på en pressträff på onsdagskvällen.
Officiella källor från Pentagon sade till CNN att det inte fanns några som helst bevis för någon attack och ifrågasatte var Trump fått sin information ifrån.