Jakob, som egentligen heter något annat, är en snart 30-årig universitetsstudent från de västra delarna av Tyskland. 3000 euro i månaden drar han in på sin sidosyssla, påstår han.
Tack vare de pengarna kan han fokusera på sina studier utan att behöva ta dåligt betalda extrajobb.
– Innan var min ekonomi alltid på gränsen. Nu behöver jag inte längre spendera nätterna i en bar och arbeta röven av mig för en skitlön, säger han.
Men nu är Jakobs verksamhet hotad. Med det nya förslaget skulle Jakobs erbjudande kunna bli överflödigt. Förhoppningen är att en reglerad marknad ska slå sönder de kriminella strukturer som profiterar på den idag illegala handeln. De Gröna och FDP hade redan i sina respektive valprogram förslag om försäljning till vuxna i licensierade fackbutiker. Det tredje partiet, valvinnande SPD, ville börja med att avkriminalisera innehav, samt införa möjligheten till en reglerad försäljning i lokala modellprojekt.
Läckorna från de olika arbetsgrupperna var länge förvånansvärt få. Och medierna har varit hänvisade till spekulationer. Men en punkt har ändå ansetts som en lågoddsare: Tyskarna kommer snart att få röka sitt gräs i fred.
Och nu ser det alltså ut att bli verklighet. Därmed är den största reformen av tysk drogpolitik sedan landet förbjöd den omdiskuterade hampaväxten 1929 ett faktum.
– För oss är det en fråga om medborgerliga rättigheter. Hundratusentals konsumenter kriminaliseras för att de använder något som visserligen inte är ofarligt, men som vart fall inte är farligare än alkohol, säger Georg Wurth.
Kan ge jättemarknad
En reglerad marknad i Tyskland beräknas bli enorm. Olika uppskattningar värderar den till mellan 2,5 miljarder euro och 7,7 miljarder euro per år. Enligt en färsk studie från Heinrich Heine-universitetet i Düsseldorf skulle en legalisering dessutom betyda ett tillskott i statskassan på 4,7 miljarder euro per år i form av nya skatteintäkter och besparingar inom polis- och rättsväsendet. Några som redan nu har intagit position för en reform är Demecan, en tysk startupfirma baserad i Berlin och Ebersbach. 2019 var de ett av tre företag att vinna en anbudsstrid om att förse tyska apoteken med medicinsk marijuana.
I ett före detta slakteri utanför Dresden har de nu sått de första fröna i det som ska bli en av Europas största inomhusodlingar av cannabis.
Avtalet med den tyska Cannabisagenturen, ett statligt företag som agerar mellanhand mellan producenterna och apoteken, innebär för Demecan en garanterad avsättning på 1 ton cannabis per år under de kommande fyra åren. Enligt Constantin von der Groeben, jurist och en av Demecans grundare, ligger det totala behovet av medicinsk marijuana i landet på 20 ton per år.
– Vid en legalisering kommer marknaden att explodera. Då pratar vi inte längre 20 ton, utan 200 ton. Från ena dagen till den andra. För oss som cannabispionjärer och cannabisexperter är det förstås en vansinnig chans, säger Constantin von der Groeben.
Demecan lägger sig inte i frågan om cannabis bör legaliseras. Det är ett politiskt beslut, säger Constantin von der Groeben. Däremot är de gärna delaktiga i utformningen av en eventuell reglering.
– En viktig lärdom är att det inte räcker med att legalisera enbart efterfrågan, så som i Nederländerna, där utbudet fortfarande är kriminaliserat. Det gynnar bara maffialiknade strukturer som tar kontrollen över de illegala odlingarna. Man måste reglera och kontrollera hela kedjan, från odling till försäljning, säger Constantin von der Groeben.
Beroendeterapeuten Martin Rüdiger leder ett behandlingshem i Berlinstadsdelen Neukölln med plats för upp till 50 patienter. När allt fler talar sig varma för en öppen försäljning i butiker eller caféer är han en av de få som håller emot.
– Mitt problem är att om man legaliserar en drog kommer fler att använda den och fler kommer att bli beroende, säger han.
Det är inte det tunga missbruket som Martin Rüdigers oroar sig för i samband med en cannabislegalisering. Det är det missbruk som inte syns som gör honom till motståndare.
– Cannabis är en av de minst farliga drogerna. Det är också det som gör den så farlig. Precis som med alkohol tar det lång tid att utveckla ett beroende. Många av dem som jag har behandlat av för cannabismissbruk har utvecklat depression, paranoia och ångest. Men de flesta kommer aldrig att söka hjälp. De kommer bara att leva sina liv lite mer ledsamt jämfört med andra, utan att göra något åt det, säger Martin Rüdiger och tillägger:
– Kriget mot drogerna är förlorat.
Jakob har fått en ny leverans. Ett halvt kilo som delas upp, vägas och packas i påsar. Berlin är Tysklands cannabiscentrum. 11,6 ton konsumerades i staden 2018, jämfört med 5,9 ton i Hamburg, enligt statistiktjänsten Statista.
– Den farliga delen av branschen är människorna i den. Självklart är jag rädd för att något ska hända. Jag försöker hålla det smått och bara sälja till folk som jag litar på, säger Jakob.
Han röker själv och skulle gärna se att det gick att köpa drogen på laglig väg, även om det skulle betyda att han förlorade sina kunder.
– Jag har inte vigt mitt liv åt den här branschen.
Enligt överenskommelsen mellan de tre koalitionspartierna ska möjligheten att göra reklam för inte bara cannabis begränsas, utan även för nikotin och alkohol. Effekterna på samhället av en legalisering ska också utvärderas efter fyra år. I slutet av november väntas koalitionsförhandlingarna mellan SPD, de Gröna och FDP vara avslutade.