Istället: 150 000 strejkande arbetare och sympatisörer på gatorna i städer som Belfast, Londonderry, Omagh, Magherafelt och Enniskillen.
Det var läget den 18 januari när kommunanställda och vissa privatanställda i 16 fackförbund lämnade arbetet och organiserade en av Nordirlands största endagsstrejker någonsin. Aktionen fick samhället att stanna.
Strejken handlar om lön, eller avsaknaden av densamma. Det är flera år sedan offentliganställda på Nordirland fick löneökningar. Och frysta löner i tider av inflation, levnadskostnadskris och stigande räntor har inneburit en kraftig reallönesänkning för hundratusentals arbetare.
Löneläget på Nordirland är betydligt sämre för offentliganställda än i England, Wales och Skottland, med flera tusen pund om året i lägre lön. Masstrejken den 18 januari har föregåtts av flera mindre strejker, men är den första som samlar tvärsektoriella yrken. Flera yrkesgrupper, som lärare, lokalvårdare och annan skolpersonal, fortsätter strejken även efter massaktionen.
Olagligt för polisen
Att även vägarbetare strejkar har väckt frågor om säkerheten under en trafikvecka med farlig ishalka och snö. Motorvägar och huvudleden A1 är öppen och får service som vanligt, och om det blir exceptionellt mycket snö kommer även det att hanteras. Men utöver det kommer inga vägar att saltas eller behandlas när vägarbetarna är på strejk. Nordirlands ansvariga transportmyndighet ber alla bilister att resa bara om det är absolut nödvändigt, och att alla resor bör ske med lägre hastigheter och med respekt och omtanke för andra förare ute på vägarna.
Det är olagligt för poliser att strejka, men till BBC säger en representant för polisfacket att polisernas frånvaro från strejkleden inte ska feltolkas, och att poliser är ”... arga, frustrerade och missnöjda över inrikesministern och hans kollegor som använder offentligt anställdas löner som ett trubbigt verktyg och en klubba för politiskt motiverad mobbning”. Polisfacket uppmanar regeringen att omedelbart höja offentliganställdas löner för att Nordirland inte ska hamna i ett tillstånd av ”totalt kaos”.
Håller på pengarna
Nordirland har varit politiskt lamslaget i nästan två år sedan det styrande konservativa partiet DUP inledde en bojkott efter brittiska Brexit. Bojkotten innebär i praktiken att det är Storbritanniens regering som styr över Nordirland med tillfälligt utökade befogenheter.
I nuläget beskrivs förhandlingsläget mellan DUP och den brittiska regeringen som låst. Ansvarig minister Chris Heaton-Harris har anklagats för att hålla på budgeterade pengar, som skulle kunna gå till löneökningar, för att få till en kompromiss med DUP.