– Vi ser stora framgångar i framför allt centrala Myanmar där militären förlorat mycket stöd på alla plan, säger han från sin exil i Oslo, till ETC nyhetsmagasin.
Democratic Voice of Burma är landets största oberoende mediaorganisation och sänder via satellit dagliga nyhetssändningar in i Burma.
– Problemet, säger Aye Chan Naing, är att juntan också är enig. Det finns inte några krafter inom militären som förespråkar att militären ska dra sig tillbaka. Det har gått alltför långt nu, militären är så djupt hatad att den måste befästa sin makt med vapen.
Juntan i Myanmars huvudstad Yangoon förbereder sig nu på att klara sin existens genom att isolera landet så mycket som möjligt från omvärlden. Man har inte fått det stöd från Kina som man tidigare fått, kineserna har inte velat hålla en ekonomisk livlina öppen när sanktioner drabbat landets ekonomi.
– Det är mycket tveksamt om Kina verkligen kommer att stödja militärregimen när den inte ens på egen hand kan stabilisera landet, säger Aye Chan Naing.
Kina var dessutom motståndare till kuppen för ett och ett halvt år sedan.
– Vad vi behöver är dock mycket starkare ekonomiska sanktioner från västmakterna, de har hittills varit alltför veka. Vi skulle vilja se åtgärder som påminner om dem som nu sätts in mot Ryssland, då skulle de bli en maktfaktor.
För den svårt utsatta gruppen rohnigyas är situationen mycket svår. Människor utsätts fortfarande för övergrepp från militären och har inte fått tillbaka de områden som de med våld förvisades från. En skillnad är dock att ronhigyas idag accepteras av allt fler i landet från att tidigare ha varit en utstött grupp av majoritetsbefolkningen.
Dessutom har USA i en rad sammanhang drivit på att militären, som låg bakom förtrycket och morden på rohingyas, måste ställas inför rätta. Utrikesminister Blinken har vid flera tillfällen slagit fast att det var ett folkmord som pågick i Myanmar och att detta inte får förbli ostraffat.
Militärens ekonomiska grund har hela tiden varit olje- och ädelstensexporten. Trots att de europeiska oljebolag som tidigare skötte utvinningen nu i hög grad har lämnat landet har man hållit igång en betydande del och säljer nu sin olja svart. Det är här regimen hoppas på en ökande efterfrågan på olja och till betydligt högre priser. Man försöker också få igång turismen igen, en uppgift som dock kommer att vara mycket svår. Landet är drabbat av väpnade konflikter och är inte på något sätt stabilt.
Men trots framgångar för NUG, den nationella samlade oppositionen, så är fortfarande militärjuntan betydligt starkare, både militärt och när det gäller ekonomiska resurser. Militärens makt över Myanmar kommer inte att försvinna snabbt.