Så lyder måndagens inlägg på premiärminister Benjamin Netanyahus officiella X-konto.
Att uttalandet kommer just nu beror på två saker, menar Said Mahmoudi, professor emeritus i folkrätt vid Stockholms universitet.
Det handlar delvis om ett mål från 2004 då Haagdomstolen yttrade sig om att Israels byggande av en barriär på ockuperat palestinskt område var olaglig.
Men framför allt handlar det om en process som började på måndagen, där domstolen ska avgöra om Israels långvariga ockupation av palestinska områden strider mot folkrätten.
– Nästan alla folkrättsjurister i världen är redan överens om att ockupationen är olaglig, men FN:s generalförsamling vill att världens viktigaste domstol fastställer att det Israel gör är olagligt.
”Har ingen chans”
Det är detta som har upprört Israel:
– De har ingen chans och de vet det. Man kan knappt hitta en enda jurist, även i USA, som kan säga att ockupationen är laglig. Men i och med att det nu blir formellt så betyder det att det skulle bli oerhört svårt om inte omöjligt för israel att förverkliga den dröm de har, att det bara ska bli en enda stat i området som heter Israel.
Att Israel säger att de inte erkänner domstolens legitimitet, kan det få någon effekt?
– Nej. Det spelar absolut ingen roll. Domstolen kommer naturligtvis alltid, oavsett vilken typ av mål det är, fastställa att de har jurisdiktion, behörighet att avgöra, och det är utan tvekan så att de har det här.
Processen påbörjades alltså på måndagen. Den kommer att pågå i en vecka, och därefter kommer det att ta något eller några år innan domstolen kommer med sitt yttrande.
Yttrandet är inte bindande, men Said Mahmoudi berättar att de flesta stater beaktar vad domstolen säger.
– I det här fallet har generalförsamlingen specifikt frågat domstolen vilka de rättsliga konsekvenserna av den permanenta ockupationen är. Så domstolen måste uttala sig och säga till exempel att eftersom det är olagligt får staterna införa sanktioner eller de måste vidta de eller de åtgärderna mot Israel.