Men det mest synbara resultatet av över 100 dagars protester är att så många i Gaza går runt med kryckor.
Ship from Gaza
Israels militära svar på demonstrationerna, med krypskyttar i spetsen, har lett till att över 140 Gazabor har dödats och omkring 16 000 skadats. Efter den 14 maj, när över 60 personer dödades på en enda dag, har demonstrationerna blivit mindre och mindre, samtidigt som nya metoder prövas. Två små båtkonvojer av skadade Gazabor har gett sig ut på havet men stoppats av israelisk militär när de nått den gräns som Israel bestämt att Gazabor inte får överträda, vare sig det gäller för att fiska eller söka vård.
Flygande drakar
Båtkonvojerna har inte orsakat Israel någon skada och omvärlden har inte ägnat dem någon uppmärksamhet.
Annat är det med de flygande drakarna, som med svansar av eld tagit sig långt in i södra Israel. De testades redan när demonstrationerna började i mars men kom att användas alltmer i takt med att demonstrationerna minskade i storlek. Tidigare under sommaren startade flygande drakar och ballonger flera bränder om dagen inne i Israel. Ingen har skadats men stora områden av åkrar och skogar har förstörts. Många i Israel, även inom regeringen, vill möta de flygande drakarna med ett nytt krig mot Gaza. Och vid ett par tillfällen de senaste två veckorna har det sett ut som att ett fullskaligt krig ska bryta ut.
Våldsspiral
Fredagen den 13 juli protesterade Gazabor i solidaritet med Khan al-Ahmar, en beduinby nära Jerusalem som Israel är i färd att radera och ersätta med en bosättning. Under protesterna skadades en israelisk soldat lindrigt av en handgranat eller en hemmagjord bomb, den värsta skadan som en israel erfarit sedan demonstrationerna inleddes. Det följdes snabbt av israeliska flygattacker i Gaza, Hamas-missiler in i Israel, en bräcklig vapenvila.
I fredags dödades en israelisk krypskytt av någon inne i Gaza, det första israeliska dödsoffret i eller nära Gaza sedan kriget 2014, och det blev en ny runda av flygattacker och missiler innan Egypten, FN och kanske andra hjälpte till att mäkla en snabb vapenvila.
– Under hela den här tiden sedan demonstrationerna inleddes förefaller det ha varit olika typer av medlingsförsök mellan Hamas och Israel. Det är oklart vilka som ligger bakom, men med är förmodligen Qatar, Egypten och FN:s särskilda sändebud, säger Anders Persson, som forskar om Israel-Palestinakonflikten på Statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet.
– Den dolda diplomatin gör att det är väldigt svårt att analysera exakt vad som sker.
Kollektivt straff
Trots vapenvilan fortsätter Israel sin ekonomiska krigföring.
Redan den 9 juli hade Israel stängt den sista kommersiella gränsövergången mellan Gaza och Israel för export och import av de flesta varor. Den 17 juli stängdes den även för bränsle. Endast vissa transporter av mat och medicin släpps nu igenom. Detta, menar FN:s humanitära koordinator för de ockuperade palestinska territorierna, Jamie McGoldrick, är direkt livsfarligt.
– Minst ett sjukhus har tvingats stänga ett par timmar, och andra har dramatiskt minskat sina tjänster, sa McGoldrick i ett uttalande i söndags.
– Eftersom strömavbrotten pågår i omkring 20 timmar om dagen kommer liv att stå på spel om inte bränsle kommer in omedelbart. De svagaste, som de med hjärtsjukdomar, de under dialysbehandling och nyfödda i intensivvård, löper störst risk.
Israel hävdar ofta att de måste strypa importen och exporten av säkerhetsskäl. Men nu gör de ingen hemlighet av sina intentioner. Israels försvarsminister Avigdor Lieberman förklarade i söndags att "nyckeln är att det ska vara tyst och lugnt, inga brandbomber, ingen friktion". Efter ett par dagars lugn vid gränsen meddelade Lieberman att gränsövergången kommer att öppnas delvis senare i veckan, men inte helt, eftersom Hamas "inte har satt helt stopp för terrorism".
– Israel använder de här gränsövergångarna som diplomatiska redskap mot Hamas, säger Anders Persson.
– Det är som piska och morötter: sköter ni er blir det öppnare gränser, då får ni mer varor och tjänster. Sköter ni er inte, ja då drar vi åt.
Den typen av kollektiv bestraffning, påpekar människorättsorganisationer och FN, strider mot internationell rätt.
Drakar som spelbricka
Om gränsövergångarna länge varit en diplomatisk spelbricka för Israel tycks de flygande drakarna och ballongerna – terroristernas brandbomber, med israeliskt språkbruk – ha blivit Hamas nya spelbricka.
– I de här förhandlingarna mellan Israel och Hamas verkar det som att Hamas har påtagit sig att minska drakflygningarna, säger Anders Persson.
– Det tyder på att Hamas har haft en hand med i det fenomenet.
Även om protesterna började som folkliga så har just drakarna kommit mer och mer under Hamas kontroll, enligt flera rapporter på plats. Och Hamas försöker just nu använda dem för att blidka Israel och undvika ett krig; sedan är målet att bryta blockaden.
Men många analytiker menar att ett krig tycks oundvikligt. Situationen i Gaza blir alltmer desperat och ohållbar samtidigt som Israel är låst i sina våldsamma lösningar. Dessutom ska en rad andra aktörer också komma överens.
– Det är inte bara Hamas och Israel, det är också Egypten, den palestinska myndigheten, USA och Trump, Turkiet och Qatar – det är lång rad olika aktörer, säger Anders Persson.
– Det är väldigt svårt att se att de skulle gå med på en deal som skulle lösa de grundläggande politiska problemen och på allvar hjälpa Gazas civilbefolkning.