Läs också: Risken ökar för blodigt inbördeskrig i Burundi
Många av de ihjälskjutna männen hade händerna bakbundna och var snarast avrättade.
Ögonvittnen berättar hur specialstyrkor gått från hus till hus i de stadsdelar där oppositionen mot president Nkurunzizu varit stark. Husen söktes igenom efter vapen och unga män arresterades – eller avrättades.
Det handlar om många dödsoffer efter helgens strider, men antalet är svårt att beräkna eftersom officiell rapportering inte förekommer.
Då det inte finns någon oberoende press eller tv i Burundi – presidenten har slagit till mot samtliga medier – kommer rapporterna framför allt från bloggare i aktivistgruppen SOS Médias Burundi. De berättar om omfattande övergrepp mot civilbefolkningen i Bujumbura.
Uppgjort val
Oroligheterna började i våras då president Pierre Nkurunziza beslutade sig för att i strid med konstitutionen söka en tredje presidentperiod. Trots stark internationell och inhemsk kritik tvingade han igenom ett val, som han vann efter allvarliga anklagelser om att valresultatet var uppgjort.
Striderna har lett till att upp emot 150 000 människor flytt landet och hundratals har dödats i gatustrider, framför allt i huvudstaden Bujumbura. Situationen ute på landsbygden är oklar, men på många ställen har presidentens beväpnade ungdomsmilis, Imbonerakure, varit mycket aktiv.
Burundi har skakats av etniskt präglade inbördeskrig under lång tid, det senaste avslutades med fredsavtal för tio år sedan – sedan dess har Nkurunziza varit landets president.
Förödande för ekonomin
Den senaste tidens oroligheter har varit förödande för Burundis ekonomi, i år räknar man med att BNP ska minska 7,2 procent och banksystemet är på väg att falla samman, delvis beroende av att så många människor är på flykt. Audance Bukuru, vd för Burundis nationella utvecklingsbank, uppger att antalet förfallna skulder fyrfaldigats och att bankens intäkter i år kommer att vara en fjärdedel av vad de var 2014.
Cirka hälften av Burundis budget kommer från internationellt bistånd och där har en rad länder, också inom EU, uppgivit att de kommer att se över sitt bistånd till landet eftersom man inte accepterar presidentens brott mot konstitutionen.
Sammantaget ökar nu riskerna för ett nytt inbördeskrig, där hutu precis som tidigare kommer att stå mot tutsi. FN har varnat för de ökade riskerna liksom den Östafrikanska gemenskapen, som också har en militärstyrka som med kort varsel kan sättas in.
Grannen Rwanda, som är den starkaste militärmakten i området, har slagit fast att de kommer att ingripa om de ser risker för ett nytt folkmord i Burundi.