Hoppa till innehållet

Corona

Köttfabriker bakom virusspridning i USA

” De anställda jobbar väldigt tätt intill varandra och en anledning till det är att tempot i produktionslinjen har höjts”, berättar Ben Lilliston om de amerikanska charkfabrikerna. 
” De anställda jobbar väldigt tätt intill varandra och en anledning till det är att tempot i produktionslinjen har höjts”, berättar Ben Lilliston om de amerikanska charkfabrikerna.  Bild: Bild: Tyson Foods

Dagens ETC

Köttindustrin är en storspridare av coronaviruset I USA. Fler än 27 000 anställda har smittats. Samma tendens märks nu iEuropa med virusutbrott på tyska och brittiska fabriker.

Aleja Perez såg hur allt fler av hennes kollegor vid löpande bandet på National Beefs slakteri­fabrik i Dodge City, Kansas, blev sjuka i covid-19. Perez, en 56-årig immigrant från Kuba, bad företagets HR-avdelning att få bli testad, men fick besked att hon måste fortsätta arbeta om hon inte har några symtom. Hennes son Yunier Santana bad henne att stanna hemma men hon ville jobba veckan ut.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln