– Under drygt tre månader har över 360 000 människor fått sjukdomen och över 2 000 har dött. Samtidigt som hjälpbehovet är enormt har vi och andra organisationer bara fått in mindre än hälften av vad som krävs, säger Oxfams humanitärt ansvarige Nigel Timmins.
BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS
Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8
På grund av kriget har FN tvingats stoppa alla leveranser av vaccin till landet, det är omöjligt för hjälparbetare att ta sig till de områden där nöden är som störst.
Under tiden pågår bombningarna med full kraft. FN har kommit med hård kritik mot vissa bombningar av sjukhus, skolor och begravningsceremonier, som man kallat brott mot mänskligheten.
Förhandlar vapenpaket
Trots detta exporterar många länder, bland dem Sverige, fortfarande vapen till saudiska regimen. USA och Saudiarabien förhandlar just nu om ett enormt flerårigt försäljningspaket värt cirka 110 miljarder dollar, över 900 miljarder kronor.
Efter hård kritik mot Trumpadministrationen har Saudiarabien lovat att använda vissa delar av militärstödet till att genomföra en övervakning av att vapen inte används mot civila.
I Storbritannien har vapenexporten lett till en politisk kris sedan Labours partiledare Jeremy Corbyn krävde ett stopp för exporten. Organisationen Kampanjen mot vapenexport anmälde försäljningen till domstol där regeringen friades med motiveringen att det inte fanns bevis för att brittiska vapen använts i olagliga bombningar.
Domstolen tog också upp att Storbritannien har så nära förbindelser med den saudiska militärledningen att man informeras om när vapen importerade från landet används.
Sedan kriget inleddes har USA och Storbritannien exporterat vapen till Saudi för ett värde på fem miljarder dollar, över 40 miljarder kronor.
Nära 10 000 dödsoffer
Det drygt två år långa inbördeskriget mellan en Saudi-ledd koalition lojal mot den avsatte presidenten Hadi och Houthi-rebellerna har hittills krävt nära 10 000 dödsoffer.
Kriget har också skapat massvält och slagit sönder stora delar av hälsovården i landet. FN räknar med att upp mot 80 procent av befolkningen befinner sig på flykt i landet.
När Houthi-rebellerna intog huvudstaden Sanaa och tvingade president Hadi att fly landet bildade Saudiarabien en koalition för att, framför allt genom bombningar, bekämpa Houthi-rebellerna. I alliansen ingår förutom en rad gulfstater också USA och Storbritannien.
Houthi-rebellerna, som till stor del är shiamuslimer, stöds framför allt av Iran.
Förutom bombningarna upprätthåller också Saudialliansen en sjöblockad mot Jemen. Detta betyder att den befolkning som levt av fiske och sjöfart nu är förhindrad att utföra sitt arbete.