– Det är till mina vänner, säger Nika och pekar på mikrofonen. Det är för att vi koordinerar när saker händer.
Ett par timmar tidigare har bilder cirkulerat i sociala medier på den georgiska specialpolisen som kört in bussar bakom parlamentets portar. Det är en vanlig åtgärd när det är demonstrationer, men Nika resonerar att det är bäst att vara redo.
Han visar sin skyddsutrustning. Kläderna har tjockt gummi vid knän och armbågar för att man lätt ska kunna röra sig och runt halsen hänger en gasmask.
– Vi har lärt oss att skyddsutrustning är viktig när polisen sätter i gång. I grund och botten är vi här för att försvara vårt land från fascisterna, säger Nika.
På gränsen till diktatur
Det har bara gått ett par dagar sedan den 26 oktober och Georgiens parlamentsval. Tiotusentals har liksom Nika Kentchiasjvili samlats framför parlamentet i Tbilisi. Många upplever de senaste dagarna som skiljelinjen mellan att leva i en demokrati och att vara rädd för en auktoritär utveckling.
Regeringspartiet Georgisk dröm, ledd i kulisserna av den rysk-georgiska oligarken Bidzina Ivanisjvili, tog hem segern i valet. Åtminstone om man ska tro det officiella valresultatet. Resultatet har bemötts av anklagelser från oppositionen som anser att valet inte gått rätt till. Enligt dem har valmanipulation påverkat väljarnas agerande.
De har fått viss backning av internationella valobservatörer under organisationen Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) som lyft flera oegentligheter. Dels skrämselteknik inför valet, dels köpta röster på valdagen.
Framför allt har de pekat på att valrörelsen präglats av polarisering från regeringens sida gentemot oppositionen samt införandet av flera auktoritära lagar. Statligt anställda och ekonomiskt utsatta ska dessutom ha känt sig tvingade att rösta på regeringspartiet.
En samlad bedömning gjorde att oppositionen, under ledning av president Salomé Zurabisjvili, krävde att omval hålls och att det arrangeras av internationella valarbetare.
Viktor Orbán viftar bort
Kontrasten mellan den till synes ryssvänliga Ivanisjvili och den västligt sinnade Zurabisjvili blir extra tydlig i omvärldens reaktioner till valet.
Medan Ungerns premiärminister Viktor Orban var först med att gratulera Georgisk dröm för valsegern har andra länder varit försiktigare. EU-kommissionen, USA och flera EU-länder, däribland Sverige, har uppmanat till en skyndsam utredningsprocess för att undersöka valmanipulationens omfattning.
Detta har inte stört EU:s nuvarande ordförande Viktor Orban, som samtidigt som demonstranter samlades i Tbilisi anlände till staden. När han kom fram till hotellet möttes han av en skara demonstranter som buade ut honom. På en presskonferens anklagade han sedan ”Bryssel” – det vill säga EU – för att alltid kritisera konservativa krafter.
Befarar polisvåld
Sannolikt kommer inte oppositionens krav på omval att hörsammas. Det är dock inget som Nika Kentchiasjvili och hans anhängare tänker acceptera.
– Regeringen har stulit vårt val, vår demokrati, våra liv. Jag tänker inte växa upp i ett land som vill göra mig illa. Därför har vi alla en skyldighet att rädda det, säger Nika.
Han avslutar med att säga att han förväntar sig att polisvåld kan uppstå.
– Vi förväntar oss att polisen kommer att angripa oss. Det har de gjort förut. Jag vill ha demokrati, inte som Ryssland eller Nordkorea. Jag vill vara en del av Europa, en trygg plats med vanliga problem.