I samband med att det första preliminära valresultatet presenterades strax före klockan 20 svensk tid erkände sig Nea Demokratias Vangelis Meimarakis besegrad.
Resultatet kommer dock troligen inte räcka till egen majoritet för Syriza. Vilka partier som kommer att ingå i en eventuell koalitionsregering är fortfarande osagt.
Preliminära siffor visar att valdeltagandet i söndagens parlamentsval låg på 55,06 procent.
I januari i år bröt grekerna den 40-år långa regeringsdominansen när konservativa Nea Demokratia fick lämna plats åt åtstramningskritiske vänsterledaren Alexis Tsipras och hans Syriza. Aten andades revolution. Men revolutionen brann inne och idag röstar grekerna utan hopp om en lösning på krisen och åtstramningarna.
– Det spelar ingen roll vad vi röstar på, det tredje memorandumet har godkänts i parlamentet så oavsett vem som vinner valet kommer det vara vad som väntar oss. Ytterligare åtstramningar, högre skatter, högre moms. Våra politiker bestämmer ingenting, det är Merkel vi borde ha på valsedlarna istället, det är hon som sätter agendan för vad som ska ske med Grekland, säger hotellföreståndarinnan Dimitra Kalatzi.
En av hennes anställda – Anestis Kalematis – ger sig in i diskussionen.
– Det handlar inte om politik längre. Förr i tiden röstade vi på ett parti för deras politik, för att vi trodde att vi kunde förändra med vår röst. Men idag handlar det om vem vi har mest förtroende för och jag har tappat förtroendet för politiker generellt, säger han.
– Jag röstade på Nea Demokratia i januari och det lutar åt dem igen, även om jag inte gillar den nya ledaren, Vangelis Meimarakis, lägger Dimitra Kalatzi till. Han är som en marionettdocka.
"En rädsla för vad som ska komma"
Osäkerheten går som en röd tråd genom Aten, i samtalen vid caféborden och i kön till kiosken överväger grekerna vem som bäst kan förvalta åtagandet till långivarna, det tredje memorandumet, som parlamentet för en dryg månad sedan röstade igenom.
Christos Karavelas står vid sitt familjeföretag, en dygnet-runt öppen kiosk i centrala Aten.
– Vi går till valurnorna med en rädsla för vad som ska komma, säger han. I januari röstade jag på Xrysi Avgi (Gyllene Gryning), inte för att jag har något emot invandrare, utan i protest mot hela systemet. Det blir nog Meimarakis (Nea Demokratia) jag lägger min röst på idag men jag tror inte på det jag ska rösta på, säger han.
Den drygt tre månader långa valkampanjen har, till skillnad från i januari, inte innehållit löften och åtaganden. Den har istället varit en kamp om att vinna väljarnas förtroende. En stor fråga har varit den om asylflyktingarna som dagligen anländer till Grekland i tusental. Destinationen för de flesta asylflyktingar som kommer till Grekland är Omoniatorget i Aten. Hundratalet flyktingar om dagen slussas hit i bussar.
Det var även här – på Omoniatorget som Nea Demokratias partiledare Vangelis Meimarakis höll sitt sista tal inför valet efter att han bara dagar tidigare kritiserat Alexis Tsipras politik för att ha fått asylflykringarna att "komma till Grekland" i en tv-sänd debatt mellan de två partiledarna på tv-kanalen ERT.
Osäkert läge
I Tsipras tal som hölls på Synthagmatorget på fredagen uppmanade Alexis Tsipras väljarna att stå upp för en fortsatt kamp för Grekland och den korrupta eliten som styrt Grekland under de senaste 40-åren och tillade:
– Vi kommer att fortsätta stå upp för människor i nöd, det är inte ett problem för Grekland, det är ett problem för hela EU.
Utanför en av vallokalerna i Atens centrala valdistrikt står Michalis Theodorakis, han har precis lagt sin röst på Syriza.
– Jag vill ge Tsipras ännu en chans att bevisa sig. Jag har inte förtroende för någon men jag tror att Tsipras är det bästa alternativet, de tidigare regeringarna sålde ut oss för länge sedan. Jag var tidigare en trogen PASOK-väljare, men aldrig mer, säger Michalis Theodorakis.