– Det kan vara många fler. Det saknas officiell statistik och våra siffror bygger på ett pussel med namn från advokater, journalister och anhöriga som vi sedan bekräftat, säger Ami Hedenborg som är talesperson för Amnesty i Sverige.
Det är vanligt att människor tvingas erkänna under tortyr, för att därefter dömas till döden.
– Det är oerhört godtyckligt. Du kan gripas utan att få veta varför, föras till en hemlig plats och torteras tills du erkänner. Hela tiden utan advokat. Man hotar också med att utsätta anhöriga, så de lämnas helt utan val, säger hon.
Human rights Iran rapporterar att dödsstraff för politiskt motiverade brott ökar, en rädsla Amnesty delar.
– Det finns en stor oro att det används för att tysta oppositionen. Det är ett land som har för avsikt att avrätta sina egna medborgare för att de protesterar på gatorna, säger hon.
Har släkt i Sverige
En av de dödsdömda, Amirhossein Moradi, har släkt i Sverige. Hans kusin Tadbir Noorizadeh berättar vad de vet om situationen just nu.
– Vi får inte prata med honom, hans föräldrar är helt förstörda. Deras son sitter i fängelse och bara väntar, det är allt de tänker på.
Amirhossein Moradi greps under demonstrationerna i Iran under november förra året. Han var där med sina vänner, och när det blev våldsamt tog han upp telefonen och filmade.
– Polisen såg det och slog telefonen ur hans hand, och när han frågade vad de höll på med så grep de honom, säger Tadbir Noorizadeh.
Han greps för att hållas under natten, men när polisen gick igenom telefonen hittade de regimkritiska bilder.
– Då vände det. De torterade honom, knäckte hans revben och gav honom elchocker för att få honom att erkänna olika brott.
Uppger att dödsstraffet hävts
Det senaste budet till familjen är att dödsstraffen hävts, och även om det stillar en del av oron så vågar Tadbir Noorizadeh inte tro på det än.
– Det är andra gången de säger det, första gången togs det tillbaka. Och även om de häver dödsstraffet så kommer han få sitta fängslad länge, säger han.
Tadbir Noorizadeh lyfter också att många fler sitter fängslade, men att alla berättelser inte sprids då familjerna är rädda att det ska förvärra situationen.
– Just de här tre har släkt i Europa som kan sprida deras namn, men jag tänker mycket på dem som inte fått sina röster hörda, de som är okända. Vi får inte glömma dem, säger han.
Enligt Ami Hedenborg finns det goda chanser att Iran lyssnar till uppropet, men hon har ännu inte fått information om att avrättningarna skulle vara inställda.
– De löper stor risk att avrättas, det kan hända väldigt fort och utan att någon informeras, men vi vet att det här fungerar. Vår absoluta erfarenhet är att ju mer ljus desto mindre vågar de göra, säger hon.