– Jag har knappt tjänat några pengar i dag. Hade det inte varit för Trump hade jag sålt för 3 000-4 000 dollar, säger han ilsket.
Stormningen av Kapitolium den 6 januari, som eldades på av Trump, har lett till att Washington dagarna innan Joe Bidens installation har förvandlats till en belägrad stad. Höga stängsel omringar byggnader. Beväpnade soldater från nationalgardet spärrar av varenda gata som leder fram till kongressen eller Vita huset och polisbilar står parkerade i långa rader, redo att rycka ut. Ovanpå det har coronarestriktionerna satt stopp för alla restaurangbesök inomhus. Dagen för installationsceremonin brukar vara en folkfest där tiotusentals människor samlas för att se den nya presidenten ta över. I år har festligheterna flyttat online och amerikanerna har från soffan kunnat ta del av ett folkligt underhållningsprogram med megastjärnor som Lady Gaga och Jennifer Lopez.
I sitt tal fokuserade den nytillträdda Joe Biden på ett enande av USA och uppmanade människor att lyssna på varandra, att se och respektera varandra.
– Vägen framåt är enighet, manade han.
”Inbäddad rasism”
Gatuförsäljaren Michael Clark är glad att Biden nu tagit över men är skeptisk till om han kan ena USA.
– Det kommer inte att hända, rasismen är så inbäddad i det här landet, säger Clark som själv är svart.
Donald Trump har bidragit till den starka polarisering som många i USA upplever, menar han.
– Det första Trump gjorde var att splittra landet. Han stoppade muslimer från att resa hit, sa att mexikaner är våldtäktsmän. Samtidigt som hans egen fru är invandrare.
Michael Clarks recept för få igång en förändring är föryngring av kongressen.
– Få ut de där gamlingarna, de som är 70-80-år. In med nya, unga människor.
Om det hade varit svarta demonstranter som tagit sig in i Kapitolium hade de blivit skjutna, säger Tyrone Smith. Även han är en svart Washington-bo med tvivel om hur USA ska kunna enas.
– Många amerikaner har vuxit upp med rasism. Rasismen försvinner aldrig, den sitter så djupt i människor.
Han fortsätter hoppas på förändring men blir det inte så, så hanterar han det på sitt sätt.
– Visst kan vi be till gud. Men jag är för separation – jag lever med min sort och de med sin, säger han med bestämd röst.
Trumps mur
Framför ett av de staket som spärrar av kongressområdet från resten av Washington står Casey Eib. Han håller upp en pappskylt framför staketets galler med texten “Trumps mur”. Vinden tar tag i den och han springer skrattande efter.
– Att ena landet kommer att bli Bidens största utmaning, säger han när han fångat in pappersbiten.
– Många människor har så olika syn på USA. Och hur kan man enas när en del inte ens tror på det politiska system vi har, säger han och syftar på försöken att ogiltigförklara Bidens valseger.
Hans fru April Thompson håller med.
– Jag hoppas verkligen att de på andra sidan kan ge med sig en del.
Årets valrörelse har återigen omgärdats av en diskussion om hur man bäst får stopp på felaktig information som sprids – och söndrar. April Thompson anser att viss filtrering av internetforum är motiverad.
– Framförallt om det är uppmaningar till våld och att skada andra. Som stormningen av kongressen.
”Trump en stark ledare”
Ett par dussin av Donald Trumps anhängare samlades på onsdagsmorgonen utanför Andrews-flygbasen söder om Washington för att en sista gång visa sitt stöd för presidenten som höll sin avskedsceremoni inne på basen. Som första president i modern tid vägrade Trump gå på sin efterträdares installationsceremoni.
Steven Babilya, amerikan med slovakisk påbrå, är en av de första att anlända. Han vänder sig emot att Trump har kallats rasist och lyfter fram de låga arbetslöshetssiffrorna, innan pandemin, inom olika etniska grupper. Trump har varit en stark ledare av den typ som behövs för att hålla Ryssland och Putin i schack, anser han.
– Och Trump har iallafall försökt mäkla fred i Korea.
Världen vill se ett enat och starkt USA, säger han. Andra länder har alltid kommit springande till USA de behövt hjälp militärt, samtidigt som landet kritiseras orättvist hårt för sin historia, fortsätter Steven Babilya som även har stark tilltro till det amerikanska folket.
– Vi dödade indianerna, vi hade slavar. Men ingen är perfekt. Och vilka var det som ställde saker till rätta – jo, vi amerikaner.
Shelley Villareal har kört till Washington, 20 timmar i bil från Texas. Men hon blir inte insläppt på flygbasen för att sälja de Trumpsouvenirer som hon rullar efter sig i en liten vagn. Trots att hon helhjärtat stöttat Trump tror hon att den nya administrationen kan göra en del för att skapa enighet i landet.
– Biden befinner sig i ett bra läge att få slut på våldet och splittringen. Kamala också. Kanske kan vi hitta någon slags enighet framöver.
”Inte ens Lincoln kunde”
Karim Machmour är ursprungligen från Frankrike men är nu amerikansk medborgare. Han är ute och promenerar med sin hund i centrala Washington, en bit från avspärrningarna. I vanliga fall tar det honom 20 minuter att promenera från hemmet norr om kongressen till södra sidan av stan. Med nu skulle det ta två timmar.
– Jag är född 1987 så jag har aldrig sett Berlinmuren men det här påminner om det jag sett i böcker. Jag tycker att de tagit i lite väl. Jag tror snarare att underrättelseverksamhet är det viktiga, säger han.
Karim Machmour röstade på Joe Biden men han har nära republikanska vänner och tror att Trumps strikta invandringspolitik lockade många.
– De tycker att USA är fullt. Jag är för laglig invandring, min familj har själva invandrat från Marocko till Frankrike.
Även Karim Machmour anser att Donald Trump lämnar efter sig ett splittrat land – och att det blir svårt att vända.
– Inte ens Abraham Lincoln kunde ena landet. Det enda sättet att göra det på var genom att vinna ett krig.