Efter att vapenvilan var ett faktum fanns det de som gick ut och oroade sig för att interna konflikter skulle blossa upp, kanske till och med i form av ett nytt inbördeskrig. Libanon är ett splittrat land med en svag stat. Något flera månaders intensiva israeliska flygattacker har eldat på.
Frågan om Hizbollah är fortsatt infekterad – men just nu utgör den inte någon större risk för intern konflikt i Libanon, enligt David Wood, Libanonexpert på Crisis Group i Beirut.
– Jag har sett i sociala medier att boenden i områden som inte stöttar Hizbollah har varit frustrerade över att människor (efter vapenvilan) har passerat där med flaggor och annat. Men jag har inte hört några rapporter om att det ska ha förekommit några allvarliga konflikter.
Många längtar hem
Lättnad är den dominerande känslan, förklarar David Wood.
– De flesta i Libanon är bara lättade över att våldsamheterna har upphört. De är inte alltför oroliga över vem som springer runt med en Hizbollahflagga, speciellt inte alla civila som är exalterade över att kanske kunna återvända hem.
Har stödet för Hizbollah ökat eller minskat nu, i och med kriget?
– Hizbollah har alltid haft motståndare i Libanon och de har sedan början på kriget sagt att Hizbollah i onödan drar in Libanon i en regional konflikt. Nu har motståndarna uppenbarligen fortsatt att säga det, och många av dem anser inte att Hizbollah kan förklara det här som någon slags seger, säger David Wood.
Vem ska betala?
Efter kriget 2006 ansåg både Israel och Hizbollah att de var krigets vinnare. Det pågick i 34 dagar innan det tog slut i och med FN-resolution 1701. Det krig som eskalerade nu i september och avslutades nyligen har haft ännu mer förödande konsekvenser än 2006.
– Det är tydligt att det här kriget har haft fruktansvärda konsekvenser, inte bara för Hizbollah som organisation, utan också för de som stöttar dem och för den libanesiska shiamuslimska befolkningen i allmänhet. De har varit föremål för majoriteten av Israels attacker. Det är en stor fråga nu, vad Hizbollah kommer göra, säger David Wood.
Hizbollah är inte bara en milisgrupp och ett politiskt parti. De ser också efter sina anhängare och många shiamuslimska områden, och fungerar som en garant för människors sociala välfärd.
– Det här är någonting som är viktigt för Hizbollah. Många anhängare och shiamuslimska samhällen har fått sina hem, närområden och affärsverksamheter förstörda. Det är inte helt klart hur de ska återuppbyggas igen och vem som ska betala för det, eller hur lång tid det kommer att ta.
Osäkert i norra Israel
I norra Israel är frågan om hur människor ska kunna återvända till de hem de lämnat på grund av Hizbollahs beskjutning också högaktuell. Också här är förstörelsen stor, om än mindre än i södra Libanon. Att israelerna som tvingats på internflykt ska kunna återvända var också en uttalad anledning när Israel den första oktober inledde sin markinvasion av Libanon.
Men Haaretz rapporterade nyligen om att det inte finns någon tydlig plan för hur det här ska gå till. Det är sannolikt att det kommer att dröja ända till att Hizbollah inte längre utgör något hot alls och långsiktig säkerhet är återställd, säger källor inom regeringen till tidningen. Processen väntas även i ”bästa fall” ta flera månader.