– Mycket är tack vare sociala medier och det är fantastiskt eftersom vi är beroende av donationer och faddrar för att kunna hjälpa flickorna, säger Jonatan.
Grundades efter resa till Singapore
Organisationen startades 2009 efter en resa till Singapore då Jonatans pappa, Mikael Alfvén, för första gången kom i kontakt med barnprostitution. På hotellet satt bilder på tre minderåriga, prostituerade flickor. Mikael Alfvén och hans familj beslutade sig för att försöka hjälpa flickorna som hade tvingats till prostitution och grundade organisationen Love Nepal. I dag driver organisationen åtta barnhem i området, liksom skolverksamhet och arbetar för att hjälpa flickorna till ett normalt liv.
– Det är ett förtryck på så många plan för de här flickorna. Många säljs av sina familjer med vetskap om vad de kommer att hamna i, andra flickor kidnappas och säljs till bordellerna, fortsätter Jonatan Alfvén.
Arbetar främst på fältet
Jonatan är tillsammans med sin bror de som främst arbetar på fältet i Nepal och Indien. Anställda på plats sköter skolverksamheterna och barnhemmen. I Sverige sitter resterande delar av organisationen som ansvarar för att värva faddrar och lyfta frågan om de prostituerade barnen i Nepal och Indien.
– Vi har även ett stort nätverk i byarna där flickorna som är i riskzonen befinner sig, de tipsar oss om vilka flickor som behöver skydd, om vilka som säljer flickorna och om hur handeln går till. Utan våra informatörer skulle vi inte klara av att hjälpa så många, berättar Jonatan.
En av Jonatans arbetsuppgifter är att sköta organisationens Facebook-konto där han kontinuerligt postar bilder och starka berättelser om hur verkligheten ser ut för flickorna som organisationen arbetar med. För några dagar sedan postade Jonatan en bild på en fyraårig flicka som hade blivit brutalt gruppvåldtagen av flera män. Så allvarligt att hon under sex månaders tid vårdades på sjukhus.
– Det är så fruktansvärt hur verkligheten ser ut för de här flickorna. Kastsystemet värderar människor olika och just de här flickorna står helt utanför, de tillhör en kastlösa minoritet i Nepal. Och på grund av dess förtryckta ställning är de lätta offer, berättar Jonatan.
Jonatans arbete i organisationen kom igång på allvar 2012 och har påverkat honom starkt.
– Jag har väldigt få, nära vänner eftersom det mesta kretsar kring arbetet. Jag reser mycket och har gett upp en relation som jag kände inte funkade. Vi hade inte samma syn på arbetet och världen, säger Jonatan. Men med min familj och mina vänner kan jag vädra allt. Vi pratar mycket, annars skulle det inte gå att arbeta så här, fortsätter han.
Hoppas på samhällsförändring
När Jonatan återvänder till Nepal om några veckor planerar organisationen att öppna ett barnhem även i Indien. Men Jonatan vill göra mer, han hoppas på en samhällsförändring i Nepal och Indien där de kastlösa minoriteterna accepteras och får rättigheter och han vill se en hårdare lagstiftning mot prostitution.
– Det känns många gånger hopplöst, men när man ser flickorna och hur de mår efter ett tag i boendena så får man kraft att jobba vidare, säger Jonatan.