När organisationens hashtag trendade på Twitter på söndagen såg flödet något annorlunda ut än det brukar. Bilder på homosexuella par som kysser varandra, håller om varandra, från pars bröllopsdag, från pridefestivaler samt memer och videos på homosexuella som dansar och så vidare fyllde flödet.
Bland annat så delade Canadian Armed Forces in the United States officiella Twitterkonto en bild på två män i Kanadas försvarsmakt som kysser varandra tillsammans med emojis av Kanadas flagga, regnbågsflaggan och hastaggen #ProudBoys.
Bobby Berk, en av värdarna för den populära Netflix-serien Queer Eye, delade en bild på honom och sin man tillsammans med uppmaningen ”Retweeta och gör så att den här hashtaggen handlar om kärlek, inte hat”.
Look at these cute lil #ProudBoys (#retweet and make this hashtag about love, not hate) pic.twitter.com/AddflCUMpi
— Bobby Berk (@bobbyberk)
October 4, 2020Matt Dechaine, en av männen som delade en bild på sig själv och sin man, säger till CNN att målet med att ta över hashtaggen var att sprida glädje.
– Att se hashtaggen var så upplyftande, säger han till CNN och forsätter:
– Det känns som en rörelse för positiv förändring för alla samlar all kraft hela tiden och jag är glad över att vara en liten del av det. När vi kommer samman med grund i respekt och kärlek för varandra, kan världen bli så mycket bättre.
Proud Boys ledare Enrique Tarrio säger till CNN att han inte förstår vad männen försöker uppnå.
– Jag tycker att det är hysteriskt, säger han till CNN och fortsätter:
– Det här är inte något som är stötande för oss. Det är inte en förolämpning. Vi är inte homofoba. Vi bryr oss inte om vem människor ligger med. Människor tror att det här kommer att störa oss. Det gör det inte, sägen han.
Samtidigt rapporterar Forbes att Proud boys-medlemmar, som sedan ett par år tillbaka är utestängda från Twitter, är mycket upprörda över kampanjen. På sociala medier-appen Parler har gruppens officiella konto fyllts med inlägg om att homosexualitet borde förbjudas och upprörda röster som anklagar vänstern för att försöka göra ”Proud boys” till ett skällsord.