1.Zoi Chatzikyriakou, 41, psykolog. Katerini.
– Som det ser ut nu har vi inget annat val än att fortsätta i eurosamarbetet och acceptera åtstramningarna om Grekland ska ha en chans i framtiden. Det är inte en fråga om livskvalitet, det handlar nu om överlevnad för det grekiska folket.
2. Kostikos Konstantinos, 63, pensionär. Katerini
– Tsipras referendum var värre än det som eurogruppen presenterade eftersom det är samma reformer som eurogruppen krävde, men nu hade Tsipras paketerat om det och kallar det för sitt eget. Istället borde han ha spelat det geopolitiska kortet hårt mot Trojkan. Det här är ett övergrepp från eurogruppen på oss greker.
– En Grexit skulle innebära ett bakslag men det skulle vara betydligt svårare för resten av Europa. Jag vill gå ur eurosamarbetet med ett förbehåll - att den grekiska centralbanken blir en statlig bank och inte låta den styras privat som nu.
3. Stella Tsiouxa, 40, journalist. Katerini
– Oavsett om det är bra eller dåligt så är det euron som kommer att rädda landet, vi måste överleva. Vi hade kunnat komma ur krisen om inte Tsipras hade styrt folket till val och lovat saker han inte kunde hålla. han lät dessutom Varoufakis att sköta de viktigaste frågorna och ledde folket fem månader senare in i en dyr folkomröstning för att få det stora nejet som inte hjälper oss, grekerna, utan endast Tsipras egen politiska agenda.
– Vi är medlemmar i EU, den här synden måste få ett slut så att vi kan fortsätta att vara en del av Europa, för våra barns skull. En Grexit skulle bara leda till fattigdom och misär, utan euron finns ingen framtid för Grekland.
4. Giorgos Nikoletakis, 30, entreprenör. Aten
– I dagsläget kan ett reformförslag endast bestå av ett konservativt nedskärningspaket. Men jag stödjer alla regeringens försök att enas med eurozonen efter att vår framtid med euron är säkrad, säger Giorgos.
– Hursomhelst måste vi bygga våra relationer med våra europeiska partners för att radera Grexit-alternativet från eurogruppens diskussioner från och med nu. Europeiska krafter måste arbeta för att hålla ihop den ekonomiska- och politiska unionen.
5. Alexandros Theocharis, 33, egen företagare. Katerini, uppvuxen i Göteborg.
– I dagsläget kan vi inte göra något annat än att gå med på åtstramningarna, men vi borde inte ha genomfört någon folkomröstning, förtroendet för regeringen har skadats och omvärldens förtroende för oss har drabbats. Hade Tsipras hållit sin hårda linje och tagit Grekland till en Grexit hade jag stöttat honom men jag tror inte att övriga EU hade låtit Grekland lyckas efter en Grexit. Då hade Spanien, Italien Portugal och kanske ännu fler länder följt vårt exempel, säger Alexandros. Jag vill vara kvar i Eurozonen men lämna euron.
6. Vassilios Migkos, 32, jurist och stadsråd. Katerini.
– Tsipras reformförslag var en total reträtt från valkampanjslöftena och hans stora misstag var att han inte hade förberett en plan b, vad som skulle hända om eurogruppen vägrade backa? Antingen så har han inte räknat med att eurogruppen skulle hålla så hårt på sina krav eller så har han pressats till en reträtt, säger Vassilios.
– Jag är för ett uttåg ur euron eftersom vi aldrig hade någon plats i emu från början men det kan bara ske under väldigt speciella omständigheter, att andra länder ger oss stöd i form av ekonomiskt stöd och garantiförsörjning av el, mediciner och annat tills dess att den grekiska ekonomin kommer på fötter och vi blir självständiga igen.
7. Konstatinos Tsipras, 62, pensionär. Aten.
– Tsipras hade inte kunnat göra något annorlunda och än så länge lever vi åtminstone. Tsipras vill förändra men kan inte i det klimat som råder nu. Jag har fortfarande förtroende för honom och regeringen, vad skulle de ha gjort annorlunda? Jag tror att det kommer att bli ett omval senare i höst och då kommer Syriza att vinna igen, den här gången med egen majoritet, säger Konstantinos.
8. Alexandra Mai, 30, arbetslös, Aten.
– Jag är emot åtstramningarna, men vad skulle Tsipras göra? Han gör vad han kan gällande memorandumet, säger Alexandra. Jag tror inte på någon Grexit, det skulle vara svårare för övriga europeiska länder som skulle förlora stora pengar på det, även om Scheuble vill ha ut oss. Själv vill jag vara kvar i eurosamarbetet, Grekland skulle försvinna utan euron, men jag vill inte vara kvar med de här åtstramningarna.