Vistelsen på slottet är arrangerad så att Huthi-rebellernas talesperson Mohammed Abdel Salam ska slippa att överhuvudtaget se utrikesminister Khaled al-Yamani som leder den jemenitiska regeringens delegation.
Förväntningarna på toppmötet är inte högt satta. Når man fram till ett utbyte av krigsfångar, öppnandet av flygplatsen i huvudstaden Saana och ett beslut om vidare samtal kommer mötet att betraktas som en succé.
De största optimisterna hoppas också att de två delegationerna ska kunna beröra den desperata situationen i hamnstaden Hodeidha som tar mot 80 procent av hjälpsändningarna till Jemen.
Under tiden fortsätter de saudiarabiska bomberna att falla över ett allt mer utarmat Jemen och offensiven från framför allt Förenade Arabemiraten mot Hodeidha kommer allt närmre sitt mål.
Idag lever 22 miljoner av landets 28 miljoner invånare av hjälpsändningar, 14 miljoner är allvarligt undernärda, 85 000 barn har dött till följd av kriget och varje vecka smittas 10 000 människor av kolera i historiens största koleraepidemi.
Trots det är ingen av sidorna villig till eftergifter. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten tror att de har möjligheter att militärt och ekonomiskt slå ut Hutie-rebellerna och vinna kriget.
Huthierna å sin sida känner att den växande opinionen mot konsekvenserna av kriget talar för dem. Mordet på den saudiske journalisten Jamal Khasoggi tillsammans med rapporterna om bombningarnas ödeläggelser har kraftigt försvagat stödet för Saudiarabien hos dess viktigaste allierade USA och Storbritannien.
I förra veckan röstade den republikanskt dominerade senaten i Washington för att begränsa de amerikanska vapenleveranserna till Saudiarabien. President Trump motsätter sig detta och hävdar att Hutierna är styrda av Iran och därför måste bekämpas med alla till buds stående medel.
Att kriget i Jemen i praktiken är ett krig mellan de sunnimuslimska staterna Saudiarabien och Förenade Arabemiraten på ena sidan och Iran som stöder de shiitiska Hutierna på den andra är en uppfattning som ofta förs fram från amerikanskt håll.
Detta är dock en sanning med en stor modifikation. Det är sant att Iran stöder Hutierna med vissa vapenleveranser men Huthi-rebellerna är långt ifrån bara ett redskap för Iran. De har en stor självständighet och har inga intressen utanför Jemen.