– På söndag röstar vi inte bara om att stanna i Europa, utan om att vara en jämlik del av Europa. Ingen har rätt att hota med att dela allas vårt Europa. Vi, det grekiska folket, har många gånger visat att vi kan svara på den här sortens ultimatum. Så låt oss nu skriva historia! sa premiärministern.
– Det har aldrig varit så många på torget tidigare, säger Nephelie Verykokkou och räcker stolt över utdrag ur Tsipras tal.
– 300 000 var vi!
Hon står nu i hamnen på Naxos för att försöka få igång diskussionerna en sista kväll, på en av Greklands stora och normalt väldigt opolitiska turistöar.
– Värdigheten i det grekiska folkets agerande, när man stått ansikte mot ansikte med utpressning och orättvisa från ECB och eurogruppen kommer skicka ett budskap om hopp och stolthet över hela Europa, citerar hon från Alexis Tsipras tal, och trycker på just rätten till demokratiska beslut som det centrala i omröstningen på söndag.
– Jag har vänner som bor i Stockholm. De berättar att svenska medier inte alls sände jättedemonstrationen. Är ni inte intresserade alls?
– Fast medierna sände berättelsen om anarkister som rånade en butik och delade ut mat, fyller Elektra Fragkiskou i. Har ni inga anarkister i Sverige?
De unga Syriza-anhängarna konstaterar att de grekiska medierna har en annan agenda än regeringen:
– Tidningarna och de stora nyhetskanalerna räknade upp ja-sidan till 20 000 demonstranter och ner nej-sidan till 25 000. Alt för att försöka få det verka jämnare än det är.
Uppgiften om 25 000 demonstrerar för nej-sidan fortplantade sig även i svenska medier.
Naxos är inte Aten och de många affärsägarna som lever helt på turismen har en annan bild än Syriza och anhängarna Nephelie Verykokkou och Elektra Fragkiskou.
– Det måste bli ett ja för annars förvandlas Grekland till en stat utanför Europa igen, säger en butiksägare som inte vill bli namngiven av rädsla för att det kan skada affärerna.
– Vi har många tyska turister här. Tror du de kommer om de inte får använda euron?
Hur viktig är den här folkomröstningen för Grekland?
– Den har blivit oerhört viktig. Vi måste visa Europa var vi hör hemma, säger han.
Elektra Fragkiskou:
– Den är nästan viktigare än valet förra året. Nu handlar det om demokratin i Europa, inte bara om åtstramningarna.
Solen går ner över de grekiska öarna som tillhör de delar av EU som är absolut längst från Bryssel. Ingen vet hur omröstningen ska sluta. I tv berättar finansminister Yanis Varoufakis att han aldrig kommer att administrera en ny åtstramningspolitik och säger samtidigt att han är övertygad om att nya bättre villkor kommer att komma efter folkomröstningen. Hur vet du det? frågar reportern från BBC.
– Jag vet det. Det är 100 procent säkert.