Detta står klart sedan en klar majoritet av medlemsomröstningen hos de konservativa har gett Johnson sitt stöd. Boris Johnson fick totalt över 92 000 av de knappt 160 000 partimedlemmars röster, medan utmanaren Jeremy Hunt fick drygt 46 000.
I sitt tal omedelbart efter tillkännagivandet sade Boris Johnson att han har tre prioriteringar.
– Leverera, ena och försvara. Nu ska jag ta tag i det arbetet.
Han riktade sig även direkt till sina kritiker.
–Det finns de som ifrågasatt klokheten I att välja mig, men ingen person eller parti har monopol på klokhet, sade Johnson.
Flera avhopp
Myteriet inom den brittiska regeringen mot Johnson har redan påbörjats. En rad tunga ministrar har antingen redan sagt upp sig eller hotat med att göra det om Boris Johnson blir premiärminister. Där finns bland andra justitieminister David Gauke, finansminister Philip Hammond, biståndsminister Rory Stewart, utbildningsminister Anne Milton samt Alan Duncan, minister i utrikesdepartementet med ansvar för Europa-frågor.
Som främsta skäl anger ministrarna att de inte står bakom Johnsons envisa hållning om att Storbritannien ska lämna EU oavsett konsekvenser senast den 31 oktober, även om det sker utan avtal i en så kallad hård Brexit.
Under onsdagen ska Boris Johnson börja utse ministrar i sin nya regering. Han har gjort klart att alla som utses måste stå bakom en hård Brexit. Därmed väntas en rad nuvarande ministrar avgå innan Boris Johnson flyttar in på 10 Downing Street på onsdagseftermiddagen, skriver The Independent.
Enligt The Guardian väntas en grupp av rebeller inom det konservativa partiet ge Johnson sommaren på sig för att se om han lyckas med en plan för att lämna EU, som kan godtas av både EU-skeptiker och mer moderata Brexit-anhängare. Lyckas han inte kan det bli svårt att behålla makten.
En tidigare minister säger till The Guardian att ”en ansenlig grupp av 42 Tory-ledamöter är beredda att sätta sina karriärer på spel för att hindra Johnson att genomföra en Brexit utan avtal”. Antingen genom att blockera det juridiskt eller genom en förtroendeomröstning.
Öppnare migrationspolitik
Boris Johnson är en komplex politiker, odiskutabelt en högerpopulist, men samtidigt utmålad som en tydlig liberal.
Han står för en aningen öppnare migrationspolitik än företrädaren Theresa May, och vill inte uttryckligen begränsa invandringen, utan öppnar för att ge papperslösa amnesti och införa ett poängbaserat system för arbetskraftsinvandrare likt det som finns i Kanada och Australien.
Han står bakom Theresa Mays miljökrav om att Storbritannien ska nå nettonoll-utsläpp för fossila bränslen senast 2050, och tror på att marknadskrafterna ska lösa klimatfrågan genom ny teknik.
Han vill sänka skatten för höginkomsttagare, satsa på en mer företagsvänlig politik och är starkt emot statlig inblandning i folks privatliv. Han vill ta bort sockerskatten och hårda hälsokrav på livsmedel.
Framförallt vill han att Storbritannien ska bli en verklig stormakt att räkna med igen, utan att styras av Tyskland och Bryssel.