Dagens ETC
En smått oväntad konsekvens av coronakrisen är att Belgien har fått ett överflöd av fryst potatis. Nu ber landets potatisodlare resten av befolkningen att äta pommes frites två gånger i veckan i stället för en gång –för att potatisen inte ska behöva slängas.Andrea Wesslén
Text
Belgare är kända för sina pommes frites, som gärna äts med en rejäl klick majonäs. Men sedan landet stängdes ned för att hindra spridningen av coronaviruset har potatisbranschen drabbats hårt. Både restauranger och andra platser där belgarna i vanliga fall hade festat på pommes, som vår- och sommarfestivaler, har stängts och ställts in och exporterna har minskat.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Andrea Wesslén
Text