Sedan början av Rysslands invasion av Ukraina har 20 000 frivilliga anslutit sig till den ukrainska sidan, enligt BBC. Men även afrikanska volontärer vill strida för Ukraina mot Ryssland, rapporterar de.
Kereti Usoroh, en 29-årig advokat som bor i Nigerias huvudstad Abuja, är en av dem. Han menar att löften om en ekonomisk ersättning och ett uppehållstillstånd i Ukraina inte ligger bakom beslutet att åka till Ukraina för att strida.
– Jag har ett bra liv här. Om jag vill åka till Europa, kan jag göra det genom utbildning, inte på grund av ett krig. Men det handlar om slå mot en mobbare, säger han till BBC.
Filosofistudenten Ottah Abraham, också han från Nigeria, planerar också att ansluta till striderna. Ett av skälen, skriver BBC, är att undvika tuffa levnadsvillkor i hemlandet.
– Vi vet att det är krig men att strida för Ukraina är bättre än att leva här. Jag får troligtvis stanna kvar där eftersom jag har stridit mot en fiende, säger han till BBC.
Får inte åka till Ukraina
Den nigerianska utrikesdepartementet har i ett uttalande gjort klart att man inte kommer tolerera rekrytering av vad de kallar för legosoldater. Även Senegal har förbjudit sina medborgare att åka till Ukraina och har krävt av den ukrainska ambassaden i landet att ta bort ett Facebookinlägg där ambassaden uppmanat människor att ansluta sig i Ukraina. Algeriet är inne på samma spår.
Ukrainas ambassadör i Sydafrika, Moçambique och Botswana, Liubov Abravitova, säger till BBC att hundratals personer från södra Afrika har erbjudit sig att strida eller arbeta humanitärt i Ukraina, men att hon måste invänta instruktioner från ländernas regeringar.
Algeriet, Senegal och Sydafrika hör till de 17 afrikanska länder som valde att inte rösta för ett fördömande av invasionen i FN.
Inga volontärer från afrikanska länder har ännu anlänt i Ukraina, säger en tjänsteman med ansvar för registrering av utländska volontärer till BBC.