Läs också: Flera afrikanska länder går till val
Det råder ingen tvekan om att Kagame är mycket populär i Rwanda och ingen misstänker att valresultatet var riggat, men det reser en rad frågor när det gäller presidentval i Afrika.
En rad länder har nyligen infört begränsningar av hur många perioder som presidenter ska kunna väljas om till i sina konstitutioner. För varje land som bryter sin konstitution öppnas en möjlighet för andra att göra samma sak.
I Rwandas grannland Burundi bröt oroligheter ut när landets president Pierre Nkuriziza beslöt sig för att ställa upp för en tredje mandatperiod – trots att landets konstitution slog fast att två perioder var gränsen.
Nästa år kommer presidentval att hållas i Demokratiska Republiken Kongo och många bedömare befarar att landets nuvarande president Kabila kommer att försöka ställa upp en tredje gång trots att konstitutionen förbjuder det. Även i Kongo Brazzaville och i Benin ska val hållas där den nuvarande presidenten gärna trots konstitutionerna skulle vilja ställa upp en tredje gång.
Folkomröstningen i Rwanda har också fördömts av både USA och EU som menar att den på sikt kommer att få en negativ betydelse för landet, de säger att Kagame istället borde fostra en ny generation av politiska ledare.
Kagame är den enda president Rwanda haft efter folkmordet 1994 och vinner han presidentvalet 2017, vilket alla utgår ifrån att han kommer att göra, kan han efter valet 2017 kunna sitta i totalt 21 år - och sedan dessutom kunna ställa upp i ytterligare två nya val. Det skulle betyda att i slutet av nästa mandatperiod skulle cirka två tredjedelar av landets befolkning aldrig haft någon anan president än Paul Kagame.
När konstitutionen ändrades och begränsningarna för presidentens mandat infördes satte man också varje mandatperiod till sju år för att ge den valde presidenten gott om tid att genomföra sin politik.
Från Kagames parti svarar man på kritiken genom att hänvisa till Kagames popularitet: ”Kan det vara demokrati att hindra folk att rösta på den politiker man vill ha som president?”, är partiets stående kommentar.
Det lilla Gröna partiet var det enda parti i Rwnda som motsatte sig folkomröstningen och ändringen av konstitutionen.