Rapportförfattarna tror dock att mörkertalet är stort, eftersom de bara har kunnat utgå från inrapporterade, verifierbara fall.
Fenomenet sprids dessutom över jorden, med dödsfall i 24 olika länder förra året jämfört med 16 länder förra året.
Värst är läget i Sydamerika och Sydostasien. Bara i Brasilien, Colombia och Filippinerna dödades 114 personer förra året.
Ursprungsbefolkningar utsatta
På miljöaktivismens frontlinjer står ofta ursprungsbefolkningar som ser deras landområden brytas och skövlas. Av de som dödades förra året var 40 procent från ursprungsbefolkningar.
I Honduras dödades 14 personer, vilket är flest i förhållande till befolkningsmängd. Däribland den kända urbefolkningsledaren Berta Cáceres.
Situationen i Honduras fick FN:s särskilda rapportör om situationen för människorättsförsvarare, Michel Forst att starkt kritisera den honduranska regeringen.
Fredsavtalet blev dödligt
Colombia är ett av de länder som har haft den dödligaste utvecklingen. Anledningen tros vara att tidigare Farc-ockuperade områden sedan fredsavtalet har blivit föremål för exploatering, samtidigt som privatpersoner har försökt hävda sin rätt till landområden de förlorat under konflikten.
Även i Europa blev en person mördad förra året, miljöaktivisten Michael McCoy som misshandlades till döds i en skog utanför Dublin, Irland.
Dessutom poängterar rapportförfattarna att ett annat typ av motstånd ökar pressen på aktivister i USA, där aktivister i större utsträckning blir stämda och fängslade samtidigt som lagar till skydd för miljön avvecklas.
Internationella investerare indirekt ansvariga
Bakom attackerna står huvudsakligen paramilitära grupper, polis, landägare, privata säkerhetsvakter och tjuvjägare. Men till grund för konflikterna ligger ekonomiska intressen. Oljeresurser, gruvbrytning och skogsavverkning är några exempel. Investerare har därmed ett indirekt ansvar, påpekar Global Witness.
De finländska och nederländska utvecklingsbankerna, Finnfund och FMO, hade till exempel länge pengar i det dammprojekt som Berta Cáceres motsatte sig. Trots rapporter om hot och attacker agerade varken Finland eller Nederländerna. Inte förrän Berta Cáceres mördades.