När tränaren Poya Asbaghi, 32, blev klar för IFK Göteborg i höstas sände det signaler om att det var dags för nya tider i landets mest populära fotbollsklubb. Många trodde att det skulle innebära ett nytt spelsätt och många nya spelare. Så har det också blivit.
En stomme av kulturbärare är kvar. Som Tobias Hysén, 36, och Emil Salomonsson, 28. Men också yngre hemvävda talanger som August Erlingmark, 19, och målvakten Pontus Dahlberg.
– Jag vill bygga på mig bra erfarenhet och få den här hemma i Göteborg. Det är otroligt viktigt. Jag tror att det är väldigt utvecklande att vara här under den nya ledningen. Jag tror att det kan utveckla mig som spelare på många sätt, säger Pontus Dahlberg.
Men han, som är uppvuxen i Älvängen, blir inte långvarig i Blåvitt. Efter matchen mot AIK idag, söndag, är det sju matcher kvar av vårsäsongen. Sedan är det dags för VM-uppehåll och för Pontus Dahlbergs del väntar flytt till engelska Premier League-klubben Watford.
Han blev klar för Watford i januari och är utlånad tillbaka till Blåvitt fram till sommaren. Innan han skrev på var Dahlberg över i Storbritannien två gånger i vintras och hälsade på i staden tre mil från London.
– De visade ett väldigt starkt intresse för mig under väldigt lång tid. De visade det på många sätt. Dels att de har varit på både mig och Blåvitt under en väldigt lång tid, och det var samma känsla jag fick när jag var där.
Vad har du fått för intryck när du har varit där?
– Det är väldigt proffsigt. De visade hur de arbetar, berättade om hur de ser mig i organisationen och jag fick en positiv syn på klubben.
Hur ser Watford på din framtid?
– Först och främst gäller det att anpassa sig till miljön där, mentaliteten och klimatet. Deras ambition är att jag ska vara med och fajtas om platserna, och vara med som en av två. Men man får vara medveten om att det är X antal månader i inkörningsperiod.
I Watford finns redan tre målvakter varav brasilianske Heurelho Gomes har varit given förstemålvakt.
– Det är tre bra målvakter. De har en bra uppsättning. Jag ska dit och fajtas och vi får hoppas att det räcker.
Övergången, som i olika medier sägs ge IFK Göteborg mellan 25 och 40 miljoner kronor i övergångssumma, räddar mer eller mindre Blåvitts ekonomi de närmaste åren.
– Det betyder mycket för mig. Jag har alltid velat att den dagen jag går så ska Blåvitt få så mycket pengar som möjligt för mig. Så var det nu också. Jag ville ge tillbaka.
Han återkommer till utveckling som en drivande faktor för framtiden på kort och lång sikt. Sedan hösten 2016 har han gått från att vara juniormålvakt till att debutera i A-landslaget, och snart ska han alltså flytta till världens populäraste och mest penningstinna fotbollsliga.
– Det är klart att det har gått snabbt. För ett och ett halvt år sedan hade jag inte spelat en enda allsvensk match. Det som jag har jobbat hårdast på är den fysiska biten för att komma upp i större muskelmassa. Förra säsongen var hans första som etablerad målvakt.
– Det har överlag gått bra. Det har varit otroligt lärorikt att spela stora matcher inför stor publik.
Vilka steg måste du ta för att platsa i Watford?
– Jag måste bli bättre på allt och anpassa mig till miljön där. Jag jobbar allra mest med spelförståelsen.
Med lite flyt kan han komma med till VM i Ryssland i sommar, som en av tre målvakter i förbundskaptenen Janne Anderssons 23-mannatrupp.
– Det är varje fotbollsspelares dröm. Samtidigt har de haft tre bra målvakter där innan. Det är hård konkurrens. Det är klart att jag hoppas, men jag ser det mest som en bonus om det skulle bli så.