1. Du gjorde en bra utomhuspremiär på Slottsskogsvallen förra veckan med tiden 49.85 – hur skönt var det?
– Väldigt skönt. Tidigare har det varit svårt att komma in i häcklöpningen och sätta rytmen tidigt på säsongen, utan det har utvecklats för varje lopp. Nu känns det som att jag har den här lägstanivån. Jag har utvecklat häcklöpningen under vintern och våren och blivit mycket säkrare. Det tror jag är anledningen till att det började så bra. Det var otroligt skönt att få tävla med publik också. Det blir en annan känsla som gör att man presterar bättre.
2. OS-kvalgränsen är 48.90. Hur många fler chanser har du att klara den?
– Jag tävlar i Sollentuna GP nu på söndag. Då vill jag få till ett rent lopp igen och förhoppningsvis kan jag vara starkare i slutet av loppet och fixa ett pers. Det är det jag går för, och jag tror inte att det är omöjligt. Därefter har jag fler chanser på Lag-EM i Rumänien 19–20 juni och ett lopp i Finland efter det. Kanske eventuellt även lag-SM 29 juni. Klarar jag kvalgränsen tror jag att jag är ganska given på OS. Men jag tror även att jag kan få chansen om jag springer ner mot 49 sekunder. SOK har ju något som heter framtidskriteriet, som man kan bli uttagen på om man bedöms kunna prestera toppresultat vid nästkommande OS. Jag vet inte hur det slutar men jag följer min plan och så får vi se hur långt det räcker.
3. Om du misslyckas att ta dig till OS – hur tacklar du det?
– Jag kommer inte att lägga någon större energi på det. Jag och min tränare jobbar långsiktigt mot OS 2024 och 2028. Det är då jag ska vara som bäst. Hade OS ägt rum förra året, som planerat, hade jag inte ens varit påtänkt. Det är för att det skjutits upp som OS blivit aktuellt för mig. Men det hade varit grymt kul att få komma dit.
4. Sverige har fina traditioner på 400 meter häck. Vilken friidrottare har du haft som förebild?
– Jag har egentligen inte haft någon speciell. Under senare år har jag inspirerats av Norges Karsten Warholm eftersom hans framgångar ger lite hopp även till mig. Det är kul att vi nordbor kan lyckas i en gren som annars domineras av afrikaner och amerikaner. Även Sven Nylanders framgångar tidigare är ett bevis på att vi kan lyckas bra, vilket ger hopp till mig.
5. Hur ser dina långsiktiga mål ut?
– Jag siktar på att tillhöra den absoluta världseliten och slåss om medaljer på internationella mästerskap. Det tror jag att jag har all möjlighet att göra också. Jag lägger all min energi på friidrotten just nu. Jag bor hemma och har inga behov av pengar, så på det sättet funkar det bra att inte jobba. Och jag vet inte än vad jag skulle vilja utbilda mig till så jag väntar med det.