![](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/media/2025012108014_720802b06d569815aa21cdd33ed46649c4d8d7ae4c2ec6f04e35965daefc1508.jpg)
Zucchinisallad, curry & lime
Det här är en tillbehörssallad med fin färg och bra användningssätt om du vill addera lite zucchini till en måltid.
![](https://etc-utveckling.fra1.digitaloceanspaces.com/superdesk/20250121080112/eaa67b17e4768cf477ca96bbf01114c0a688bbf2b605c8b2c1fb48d2f2ef1f95.jpg)
4 portioner, som tillbehör
- 1 zucchini (ca 350 g)
- 2–3 msk fin olivolja
- 2 tsk gul curry
- 2 lime, finrivet skal
- 1 rödlök, finhackad
- flingsalt
Ur boken Smaker: örter & kryddor av Tommy Myllymäki (Natur & Kultur)
- Hyvla zucchinin tunt på mandolin och lägg ut på stort fat eller tallrik.
- Ringla över olIvolja, pudra över curry och toppa med limeskal och rödlök. Salta.
- Servera som tillbehör eller enkel förrätt.