Hoppa till innehållet

Vegokebab

Man måste inte äta kött för att njuta av kebab. De här avlånga biffarna är väldigt smakrika, och i det här fallet är faktiskt fryst spenat att föredra, för när den är tinad kan du krama ur nästan all vätska. Det är bra, för man vill ju inte ha kebab som är sladdrig och mjuk.

 

 

4 portioner

  • 2 + 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1–2 gröna chilis, finhackade
  • ½ msk ingefära, riven
  • 2 tsk curry eller garam masala
  • ½ tsk mangopulver (kan uteslutas)
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • 4 kokta potatisar
  • 250 g spenat (fryst men tinad)
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • salt och nymalen svartpeppar


Ur boken Currymamman av Malin Mendel (Norstedts)

  1. Fräs lök, chili och ingefära i 2 msk olja tills löken är gyllene, pudra över kryddorna och stek några minuter till under omrörning.
  2. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Krama ur så mycket vätska du kan ur den tinade spenaten. Blanda potatisen med spenat, ärter, kikärtsmjöl, koriander och lökfräset.
  3. Smaka av med salt och peppar och blanda väl.
  4. Forma till avlånga biffar och stek i rikligt med olja så att de får en rejäl stekyta.

Du kanske även gillar