
Ugnsbakad camembert
En smältande god och festlig efterrätt som enkelt kan lagas till under helgerna. Ett glas portvin eller druvjuice, alternativt saft av svarta vinbär, passar utmärkt att dricka till.

4–6 portioner
- 250 g camembert i träask
- 2–3 msk flytande honung
- 1 färskt fikon
- 4–6 små kvistar rosmarin
- Flingsalt
- Att doppa i osten: Smörstekt krispigt surdegsbröd, grissini, crostini, salta kex
Ur boken Perfect Match av Catarina König och Fredrik Schelin (The Book Affair)
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Öppna osten, ta bort papperet, men låt asken vara kvar. Snitta osten i ett rutmönster, 2–3 mm djupa snitt. Ringla 1 msk honung över och sätt in osten med asken i ugnen och baka cirka 20 minuter, tills osten blir mjuk inuti.
- Skär fikonet i små klyftor. Klipp topparna på rosmarinkvistarna. Ta osten ur ugnen, sätt ner rosmarinkvistarna och lägg på fikonklyftorna.
- Ringla resterande honung över och strö på lite flingsalt. Doppa valfritt bröd eller kex i den smälta osten.