4 portioner
- 400 g små fasta potatisar med skal
- 500 g vatten
- 1 dl havssalt
Mojo rojo:
- 1 skiva bröd, typ ciabatta eller baguette, ca 50 g
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika, grillad och skalad
- 1 tsk starkt paprikapulver
- 1 tsk sött paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk sherryvinäger
- 2 msk + ½ dl olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Mojo verde:
- 1 dl hackad koriander
- 1 liten grön chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm spiskummin
- 1 msk citronsaft
- 3 msk neutral olja
- 2 msk olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Ur boken Tapas de verduras – grönsakstapas av Johan Björkman (Natur & Kultur)
- Mojo rojo: Rosta brödet i stekpanna med 2 msk olivolja. Mixa brödet och övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Mojo verde: Mixa alla ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar
- Tvätta potatisen men behåll skalet. Lägg potatisen i en kastrull, häll på vatten och salt och koka tills potatisen är genomkokt.
- Häll av vattnet, ställ tillbaka kastrullen med potatisen på plattan och ånga av vattnet så att potatisskalet blir vitt.
- Servera potatisen varm och skrynklig och doppa i mojo rojo och mojo verde.