Hoppa till innehållet

Skrynklig potatis med röd och grön sås

 

4 portioner

  • 400 g små fasta potatisar med skal
  • 500 g vatten
  • 1 dl havssalt

 
Mojo rojo:

  • 1 skiva bröd, typ ciabatta eller baguette, ca 50 g
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika, grillad och skalad
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk + ½ dl olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

 
Mojo verde:

  • 1 dl hackad koriander
  • 1 liten grön chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm spiskummin
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Ur boken Tapas de verduras – grönsakstapas av Johan Björkman (Natur & Kultur)

  1. Mojo rojo: Rosta brödet i stekpanna med 2 msk olivolja. Mixa brödet och övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
  2. Mojo verde: Mixa alla ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar
  3. Tvätta potatisen men behåll skalet. Lägg potatisen i en kastrull, häll på vatten och salt och koka tills potatisen är genomkokt.
  4. Häll av vattnet, ställ tillbaka kastrullen med potatisen på plattan och ånga av vattnet så att potatisskalet blir vitt.
  5. Servera potatisen varm och skrynklig och doppa i mojo rojo och mojo verde.

Du kanske även gillar