Hoppa till innehållet

Rostad röd paprika – med marconaströssel

Den rostade paprikan är basen, och över alltihop strösslar jag marconamandlar. Basilikan blommar ut fint i den här trevliga rätten.

 

 

4 portioner som tillbehör

  • 2 röda paprikor, fintärnade
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 3 msk passerade tomater
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk strösocker
  • 10 kalamataoliver, urkärnade och kvartade
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 ½ dl krossade marconamandlar
  • 4 msk fin olivolja
  • salt och nymald svartpeppar


Ur boken Smaker: örter & kryddor av Tommy Myllymäki (Natur & Kultur)

  1. Stek paprika och lök i olivolja i en panna tills de är mjuka.
  2. Tillsätt vitlök och passerade tomater och låt koka upp. 
  3. Ta av från värmen och tillsätt citronskal, citronsaft, socker, oliver, kapris och basilika. Vänd runt allt och smaka av med salt och peppar. 
  4. Lägg upp på fat, toppa med mandel och ringla över extra fin olivolja.

Du kanske även gillar