Hoppa till innehållet

Perfekt till curryn

En fräsch sallad lyfter vilken måltid som helst. Kachumber som kanske är Indiens mest kända sallad är dessutom oerhört lätt att svänga ihop. Den är enkel i sin smaksättning för att ge frisk kontrast till de mustiga smakrika curryrätterna.

Ett annat perfekt komplement till en kryddig curry är en mild och svalkande raita – otroligt gott att servera med poppadums och mango chutney.

 

4 portioner

Kachumbersallad:

  • 1 gurka, tärnad
  • 250 g körsbärstomater, hackade
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 3 msk hackad koriander, dill eller mynta
  • 4 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ev 1 färsk grön chili, finhackad
  • salt

Raita (ca 4 dl):

  • 3 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 15 cm gurka, urkärnad och finhackad
  • 1 näve färska myntablad, finhackade
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 nypa strösocker
  • salt

Ur boken Guide till världens godaste curry av Jimmy Guo (Natur & Kultur).

  1. Rör ihop alla ingredienser till raitan. 
  2. Låt gärna stå 30 minuter i kylen före servering.
  3. Rör ihop ingredienserna till kachumbersalladen.
  4. Servera salladen direkt.

Tips! Den klassiska kombinationen av tomat, gurka och rödlök går utmärkt att variera med andra krispiga grönsaker i säsong.

Du kanske även gillar