Perfekt till curryn
En fräsch sallad lyfter vilken måltid som helst. Kachumber som kanske är Indiens mest kända sallad är dessutom oerhört lätt att svänga ihop. Den är enkel i sin smaksättning för att ge frisk kontrast till de mustiga smakrika curryrätterna.
Ett annat perfekt komplement till en kryddig curry är en mild och svalkande raita – otroligt gott att servera med poppadums och mango chutney.
4 portioner
Kachumbersallad:
- 1 gurka, tärnad
- 250 g körsbärstomater, hackade
- 1 liten rödlök, hackad
- 3 msk hackad koriander, dill eller mynta
- 4 msk pressad citronsaft
- ½ tsk mald spiskummin
- ev 1 färsk grön chili, finhackad
- salt
Raita (ca 4 dl):
- 3 dl naturell yoghurt, 3 %
- 15 cm gurka, urkärnad och finhackad
- 1 näve färska myntablad, finhackade
- 3 msk pressad citronsaft
- 1 nypa strösocker
- salt
Ur boken Guide till världens godaste curry av Jimmy Guo (Natur & Kultur).
- Rör ihop alla ingredienser till raitan.
- Låt gärna stå 30 minuter i kylen före servering.
- Rör ihop ingredienserna till kachumbersalladen.
- Servera salladen direkt.
Tips! Den klassiska kombinationen av tomat, gurka och rödlök går utmärkt att variera med andra krispiga grönsaker i säsong.