Hoppa till innehållet

Musslor med ädelost, pepparkakasmul och granatäpple

Juliga musslor att servera till fördrinken.

DU BEHÖVER

1 nät blåmusslor (1 kg)

½ dl granatäppelkärnor

50 g ädelost eller roquefort

1–2 pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Skölj musslorna i kallt vatten, kontrollera att de är stängda och ta bort skägget om det finns kvar.

2. Dela och plocka kärnorna ur granatäpplet. 

3. Hetta upp en rymlig, tjockbottnad gryta/kastrull. Lägg i musslorna och låt dem koka i egen vätska under lock på högsta värme tills de öppnat sig (det går på ett par minuter) – skaka om då och då.

4. Låt svalna en aning innan du bryter loss det översta skalet på musslorna. Placera underdelarna på ett fat.

5. Smula osten och fördela på musslorna. Toppa varje mussla med en nypa pepparkakssmul och några granatäppelkärnor.


Ur boken Blåmusslor. En kokbok för framtiden 

Tintin André

Ordfront förlag

Recept musslor


Du kanske även gillar