Musslor med ädelost, pepparkakasmul och granatäpple
Juliga musslor att servera till fördrinken.
DU BEHÖVER
1 nät blåmusslor (1 kg)
½ dl granatäppelkärnor
50 g ädelost eller roquefort
1–2 pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Skölj musslorna i kallt vatten, kontrollera att de är stängda och ta bort skägget om det finns kvar.
2. Dela och plocka kärnorna ur granatäpplet.
3. Hetta upp en rymlig, tjockbottnad gryta/kastrull. Lägg i musslorna och låt dem koka i egen vätska under lock på högsta värme tills de öppnat sig (det går på ett par minuter) – skaka om då och då.
4. Låt svalna en aning innan du bryter loss det översta skalet på musslorna. Placera underdelarna på ett fat.
5. Smula osten och fördela på musslorna. Toppa varje mussla med en nypa pepparkakssmul och några granatäppelkärnor.
Ur boken Blåmusslor. En kokbok för framtiden
Tintin André
Ordfront förlag