Membrillo de manzana
Membrillo är en fast marmelad gjord på kvitten, men det går lika bra att som i det här receptet använda äpplen. Trevligt tillbehör till ostar eller som konfekt!
4 portioner
- 1 kg äppelklyftor, urkärnade med skal
- 1 dl vatten
- 900 g strösocker
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 lagom bit av din favoritgetost
Ur boken Tapas de Verduras av Johan Björkman (Natur & Kultur)
- Koka äppelklyftor och vatten tills äpplena blir lite mosiga, cirka 10 minuter.
- Slå på socker och citron, rör om och låt koka på låg värme cirka 2–3 timmar. Ju längre du kokar, desto mörkare och fastare blir membrillon.
- Klä en avlång brödform som rymmer cirka 1,5 liter med plastfolie om du vill kunna lyfta upp membrillon i ett stycke. Häll membrillon i formen, låt kallna och förvara i kylen.
- Servera i skIvor eller bitar tillsammans med ost.
- Membrillon håller sig minst 6 månader i kylen.