Hoppa till innehållet

Membrillo de manzana

Membrillo är en fast marmelad gjord på kvitten, men det går lika bra att som i det här receptet använda äpplen. Trevligt tillbehör till ostar eller som konfekt!

 


4 portioner

  • 1 kg äppelklyftor,  urkärnade med skal
  • 1 dl vatten
  • 900 g strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 lagom bit av din favoritgetost


Ur boken Tapas de Verduras av Johan Björkman (Natur & Kultur)

  1. Koka äppelklyftor och vatten tills äpplena blir lite mosiga, cirka 10 minuter.
  2. Slå på socker och citron, rör om och låt  koka på låg värme cirka 2–3 timmar. Ju längre du kokar, desto mörkare och fastare blir membrillon.
  3. Klä en avlång brödform som rymmer cirka 1,5 liter med plastfolie om du vill  kunna lyfta upp membrillon i ett stycke. Häll  membrillon i formen, låt kallna och förvara i kylen.
  4. Servera i skIvor eller bitar tillsammans med ost.
  5. Membrillon håller sig minst 6 månader i kylen.

Du kanske även gillar