Hoppa till innehållet

Marockansk sallad med zucchini och granatäppelsirap

Efter ett besök på en vegetarisk restaurang i Marrakech kom denna favoritsallad till. Där är man mästare på att använda sig av råvaror som är solmogna i säsong. Jag hoppas receptet ska ge er en upplevelse av allt det goda från Marocko.

 

4 portioner

  • 2 dl matvete  
  • 1 tsk gurkmeja  
  • 1 tsk salt  
  • 2 zucchini, medelstora, gula eller gröna  
  • 250 g cocktailtomater  
  • 1 dl tjock yoghurt  
  • 2–3 msk olivolja  
  • flingsalt och svartpeppar  
  • 2 msk granatäppelsirap  
  • 2 msk grovhackad mynta  
  • 50 g rostad mandel, grovhackad, eller solroskärnor

Ur boken Vardagsvego av Maria Zihammou (Semic)

  1. Koka matvetet enligt beskrivningen på förpackningen och tillsätt gurkmeja och salt i kokvattnet.
  2. Skär zucchini i tunna skivor med en mandolin eller vass kniv. Dela tomaterna i mindre bitar.
  3. Lägg upp matvete i en skål och toppa med zucchini, tomater och tjock yoghurt.
  4. Ringla över olivolja och krydda med lite flingsalt och peppar. Ringla över granatäppelsirap och toppa med hackad mynta och hackad och rostad mandel.

Du kanske även gillar