Krispiga getostbollar med honung
De här små bollarna är med sin frasiga utsida och mjuka, ostiga insida helt oemotståndligt goda. Se till att göra tillräckligt många – det är omöjligt att inte ta en till. Och en till. Och en till.
Ur boken Allt gott av Cena Atelier (Natur&Kultur)
4 portioner, 60 minuter
- 150 g chèvre
- 100 g färskost
- 1 msk hackade örter
- t ex timjan och rosmarin
- 1 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- 2 dl panko
- neutral olja till fritering
- honung
- Smula chèvren och blanda med färskost och örter. Rulla till bollar och ställ i frysen 30 minuter.
- Rulla i mjöl, sedan ägg och sist panko.
- Värm oljan till 170–180 grader. Fritera bollarna, några i taget, tills de är gyllene.
- Lyft upp med hålslev och låt rinna av på en bit hushållspapper.
- Ringla över honung. Servera gärna med fikon.