Kanarisk tomatsallad med getost
Tomatsallad är alltid gott som förrätt. Denna innehåller både små och stora tomater, passa på medan det fortfarande finns gott om närodlade.
Ur boken Spaniens sju kök av Thomas Gustafsson (Carlssons förlag).
4 portioner
- 4 stora solmogna bifftomater
- 20 små söta tomater eller några oliver
- 1/2 lök (helst färsk röd lök)
- Olivolja
- Rödvinsvinäger
- En bit getost (helst från Fuerteventura)
- Örtkrydda
- Flingsalt
- Skär bifftomaterna i tunna skivor och bred ut dem på ett serveringsfat.
- Lägg tunna lökskivor ovanpå tomaterna. Om det inte är färsk lök, använd rödlök eller lägg först lökskivorna i en skål med kallt vatten en halvtimme för att mildra smaken.
- Häll de små tomaterna över salladen och toppa med smulad getost.
- Blanda olivolja och rödvinsvinäger med salt och häll dressingen över salladen.
- Garnera med färska örter och flingsalt.