Hoppa till innehållet

Gör det själv

Smaksätt en drink med gott från trädgården

Bild: Roland Persson

ETC nyhetsmagasin

Whiskey sour är förmodligen den drink som blandas oftast i Alva Herdevall och Anders Rydell hushåll. Den ikoniska drinkens fördel är att den kan smaksättas med nästan vad som helst från trädgården, från körsbär och hallon till äpple och mynta. De berättar här hur de gör en pumpa sour.

1 Gör pumpapuré

Klyv och kärna ur pumpan. Behåll skalet på. Rosta pumpan på 200 grader, ej varmluft, med snittytan uppåt. Pumpan är klar när den är mjuk rakt igenom, känn med potatissticka. Låt kallna och dra av skalet. Mixa med en stavmixer till en slät puré.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 29 kronor

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln