Hoppa till innehållet

Gör det själv

Salladsost – utan mjölk

Bild: Lina Eidenberg Adamo

ETC nyhetsmagasin

En vegansk salladsost gjord på på sötmandel och cashewnötter! Ett måste att ha i frysen om man snabbt vill göra en vegetarisk rätt. Kan användas i grytor, stekas och är även god att marinera.

1. Blötlägg och mixa

Lägg mandlarna och nötterna i blöt i 1 dygn. Häll sedan av blötläggningsvattnet och skölj av mandeln och nötterna. Mixa alla ingredienser utom kryddor till en slät och krämig smet. Blanda sedan i de torkade kryddorna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.