Hoppa till innehållet

Gör det själv

Salladsost – utan mjölk

Bild: Lina Eidenberg Adamo

ETC nyhetsmagasin

En vegansk salladsost gjord på på sötmandel och cashewnötter! Ett måste att ha i frysen om man snabbt vill göra en vegetarisk rätt. Kan användas i grytor, stekas och är även god att marinera.

1. Blötlägg och mixa

Lägg mandlarna och nötterna i blöt i 1 dygn. Häll sedan av blötläggningsvattnet och skölj av mandeln och nötterna. Mixa alla ingredienser utom kryddor till en slät och krämig smet. Blanda sedan i de torkade kryddorna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.