Änglamat med fläderkokt äpple.
ETC nyhetsmagasin
Med sin speciella smak är flädern mångsidig och funkar lika bra som smaksättare i olika inläggningar som i helt eget majestät i till exempel saft eller granité.
Niki Sjölund och Lena Flaten har samlat sina bästa tips i ”Vildplockat – kokboken”.
Rebecka Bohlin
Text
1. Frisk och trevlig vinäger. Ta 1 blomklase till 5 dl vinäger. Använd gärna vinägern som grund i marinad till tomatsallad. Vi har ofta äppelcidervinäger som bas, men vitvinsvinäger funkar också. Börja med att rensa växterna. Skölj, låt vattnet rinna av och lägg på kökshandduk eller hushållspapper. Lägg växterna i en glasburk eller flaska med lock och häll på vinäger så att den täcker. Låt stå 1–3 veckor. Smaka av med jämna mellanrum. Sila vinägern när du är nöjd med smaken, och förvara mörkt och svalt i glasflaskor med tättslutande lock. Vill du ha en fylligare och rundare smak på vinägern kan du röra ner lite honung.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månader för bara 29 kronor
Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
Rebecka Bohlin
Text