Hoppa till innehållet

Gör det själv

Plocka din egen kapris

Bild: Janerik Henriksson/TT

ETC nyhetsmagasin

Ungefär nu är rönnbären mogna, beroende på var du bor i landet. Ut och plocka! Sedan kan du göra allt från rönnbärssalt till torkade rönnbär som du sedan blandar ner i müsli eller bröddeg. Eller, som här: rönnbärskapris.

1. Salta

Blanda de frysta rönnbären med grovsalt så det täcker. Täck med lock eller plastfolie. Låt stå i rumstemperatur 14 dagar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.