Hoppa till innehållet

Gör det själv

Gott till bröd eller som godis

Bild: Eric Tornblad

ETC nyhetsmagasin

Är bärskörden riklig? Det går att torka alla bär, men bär med tjockare skal, som till exempel krusbär, är svårare att torka. De passar bättre att torka som puré.

Eric Tornblad förklarar hur enkelt det är att torka bär i en vanlig ugn.

1. Torka hela eller mosa?

Det kan vara svårt att torka hela bär, och om du lyckas torka dem kan de vara svåra att blöta upp/ tugga. Det är oftast bättre att torka mosade bär (undantaget jordgubbar).

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.