ETC nyhetsmagasin
Här kommer tips för att avsevärt förlänga hållbarheten på bär, frukt och grönsaker.
Christopher Holmbäck
Text
1. Dränk i ättika
Gör så här så snart du kommer hem: Plocka bort bär/frukt/grönsaker som inte är helt fina. Skölj de fina och lägg dem i en bunke, låt stjälkar, blast och liknande sitta kvar. Häll i vitvinsvinäger eller ättiksprit (12%) i bunken och fyll på med kallt vatten så att allt precis täcks, ungefär ½ dl vinäger/ättika till 1 ½ liter vatten. Plocka upp bären/frukten/grönsakerna efter en kort stund och låt rinna av ordentligt. De ska ej sköljas av! Lufttorka och förvara sedan i kylskåp. Nu är chansen stor att du har tagit bort eventuella mögelsporer som annars får fäste på bären/frukten/grönsakerna.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månader för bara 29 kronor
Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
Christopher Holmbäck
Text
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.