Hoppa till innehållet

Gör det själv

Frukt och grönt – håll det fräscht!

Bild: ansonsaw

ETC nyhetsmagasin

Här kommer tips för att avsevärt förlänga hållbarheten på bär, frukt och grönsaker.

1. Dränk i ättika

Gör så här så snart du kommer hem: Plocka bort bär/frukt/grönsaker som inte är helt fina. Skölj de fina och lägg dem i en bunke, låt stjälkar, blast och liknande sitta kvar. Häll i vitvinsvinäger eller ättiksprit (12%) i bunken och fyll på med kallt vatten så att allt precis täcks, ungefär ½ dl vinäger/ättika till 1 ½ liter vatten. Plocka upp bären/frukten/grönsakerna efter en kort stund och låt rinna av ordentligt. De ska ej sköljas av! Lufttorka och förvara sedan i kylskåp. Nu är chansen stor att du har tagit bort eventuella mögelsporer som annars får fäste på bären/frukten/grönsakerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.