Hoppa till innehållet

Gör det själv!

Ät och drick blommor

Bild: Lasse Hallström

ETC nyhetsmagasin

I denna ljuva blomstertid finns gott om ögonfröjd som även passar på tallriken. Peter Streijffert ger tips om vildplockade och odlade ätbara blommor och sådana som kan tillredas till dryck.

1. Ljung

Ljung är populär bland honungsbin och sägs ge den godaste honungen. Gör en svamprisotto och toppa den med blommorna. Ljungblommorna innehåller en eterisk olja som anses verka lugnande och avstressande för kroppen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.