Gör det själv!
Ät och drick blommor
ETC nyhetsmagasin
I denna ljuva blomstertid finns gott om ögonfröjd som även passar på tallriken. Peter Streijffert ger tips om vildplockade och odlade ätbara blommor och sådana som kan tillredas till dryck.
Yvonne Perkins
Text
1. Ljung
Ljung är populär bland honungsbin och sägs ge den godaste honungen. Gör en svamprisotto och toppa den med blommorna. Ljungblommorna innehåller en eterisk olja som anses verka lugnande och avstressande för kroppen.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månader för bara 29 kronor
Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
Yvonne Perkins
Text
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.