Sveriges första röda dagstidning som tar gröna frågor på allvar.
Tidningen som varje vecka gör dig lite smartare.
Sveriges största och första husmagasin med ekoprofil.
Här samlar vi alla artiklar om Samtalet.
Samtalet
”Man är ju väldigt farligt ute om man inte längre kan kritisera regeringen i public service”.
Efter att i 25 år ha kampanjat för att vi ska förändra vår relation till tiden, har Fråga Lund-doktorn gett sig ut på ett nytt uppdrag: att rädda dagens barn från kunskapsföraktet.
Hackaren och aktivisten Audrey Tang blev digitaliseringsministern som omvandlade Taiwan • ”Det handlar om att lita på medborgarna”
När Lina Bengtsdotter fick sin första roman refuserad föreslog bästa kompisen: ”Ska ru´nte skriva en sån där deckarjävel istället?”
Ingen har kommit på den löjliga tanken att scenkonst skulle utsättas för den dagliga förbehållsceremoni som nu är regel i etermedia.
Från Egypten 2011 till Hongkong 2019 – aldrig har så många människor krävt en bättre värld, och sällan har så många revolutioner vänts till sin motsats.
Författaren Liza Alexandrova-Zorina har deltagit i ryska demonstrationer mot Putinregimen, stridit med Migrationsverket när de beslutade att utvisa henne och granskat det ryskspråkiga skuggsamhället i Sverige.
Varför kommer Johan Jenny Ehrenberg åter ut som trans först vid 65 års ålder? För ETC berättar hen om det inre och yttre motståndet.
I över 50 år har Jan Hammarlund varit soundtrack till svenska rörelser för fred och rättvisa. Men är han fortfarande socialist?
En mamma som inte hade tid med honom lade grunden för hans egensinniga tecknande.
Radikalfeminismen la grunden för transpersoners rättigheter och kamp.
Aktivisten och författaren Fatemeh Khavari om livet på flykt i en allt mer flyktingfientlig värld.
Han har överlevt två förgiftningar och dömdes i april till 25 års fängelse för sitt motstånd mot kriget i Ukraina. Via ett handskrivet brev från fängelset berättar han varför Rysslands kollaps kan komma snart.
”Jag tillhör den ideologi som är stridbart demokratisk” • Henrik Arnstads nya bok djupdyker kring Ernst Wigforss.
Krocken mellan att vara där för andra och att jobba på sitt eget varumärke vibrerar genom både Tove Alsterdal och hennes deckartrilogi. Samtidigt som den sista boken kommer ut fördjupar hon sin relation till Ådalen genom att starta en litteraturfestival, med betoning på fest.
Insikten kom smygande: i slutändan är det vinsten som räknas. Till sist vände industrichefen förstörelsen ryggen. Nu hoppas Göran Christiansson att andra vita, medelålders män, ska följa med.
För poeten Maria Vildhjärta Westerberg handlar allt om kärleken till skogen. Det som började med att hon plockade upp en pinne för att tälja har nu blivit en kamp för att rädda de skogar som finns kvar.
Att bygga hållbart handlar inte bara om materialval och uträkningar på klimatavtryck.
De kurdiska kvinnorna som slogs mot IS romantiserades – och glömdes bort. ”Kalifat”-skådespelaren Ala Riani analyserar den kurdiska ensamheten.
Skönlitteratur som tar sig an klimatkrisen – och når ut till miljoner läsare. Vad är hemligheten? • ETC talar med författaren Maja Lunde om människans längtan bort från ensamhet och hur hon tycker världens utmaningar kan lösas.