Sveriges första röda dagstidning som tar gröna frågor på allvar.
Tidningen som varje vecka gör dig lite smartare.
Sveriges största och första husmagasin med ekoprofil.
Här samlar vi alla artiklar om Kulturdebatt.
Kulturdebatt
Till slut tvingades jag skriva ett försvarstal för ledarsidorna.
Artisten Ann-Sofie Lundin om hatet som möter föräldrar till barn som bryter könsnormen. ”Jag tror Iphone är mindre biologi än en fejksnopp”.
Teodor Stig-Matz har läst Susan Sontags essäer om fotografi.
Professor Fataneh Farahani hyllar proteströrelserna på svenska universitet. De har brutit en gammal tystnad.
Valet i söndags var som vanligt bara en illusion av demokrati. EU är fortfarande ett odemokratiskt och nyliberalt projekt, skriver Ruben Lind.
Akademiker som samarbetar med israelisk militär och vapenindustri måste stoppas, skriver tio föreningar för Palestina.
Glenn Bech svarar på kritiken i Dagens ETC. Tillhör inte recensenten själv den kulturella medelklass som bara njuter av kritik?
Historiker måste inte vara experter på evolutionsbiologi för att prata om sex. Lika lite som fuckboys måste förstå celldelningens stadier för att ligga, skriver Egil Sturk.
Om DCA-avtalet godkänns kan amerikansk personal agera utanför svensk lagstiftning i Sverige. Inte ens säkerhetspolisen får övervaka dem, skriver Frida Stranne och Trita Parsi.
Jag är hellre ”boysober” livet ut än lever med en medioker kille igen, skriver Rebecca González León.
En kandidatuppsats vid Göteborgs universitet har mätt självupptagenheten på kultursidorna. Har jagfixeringen helt tagit över kulturjournalistiken? Eller är det något annat som hänt?
De vann striden om kommentarsfälten. Och de vann meme-kriget. Nu vänder sig högerns kulturkrigare till AI för att sprida sin politik, skriver Hateff Mousaviyan.
Kultureliten har skaffat sig en helt ny accessoar: rasisten. Att frottera sig med nationalister har blivit det främsta tecknet på vidsynthet och tolerans, hösten 2023, skriver Martin Aagård.
Folkräkningen, förbudet mot kusinäktenskap och besattheten med släktforskning handlar om ett renhetstänkande, där Selma Brodrejs släkt inte passar in.
Kultursidorna exploderar just nu av debatter och i helgen samlas alla inblandade på mässgolvet i Göteborg. Dagens ETC sammanfattar tre av de pågående debatterna.
För första gången i historien misslyckas vårt samhälle med att ingjuta hopp i den uppväxande generationen. Walter Kalmaru har berättat om sina döttrars död och menar att en kultur som inte reagerar på den höga självmordsstatistiken bland unga är dysfunktionell.
Sinziana Ravini betraktar Skugges dandy-martyrskap som ett fantastiskt satiriskt allkonstverk och bjuder in henne till konstvärlden. Där finns dessutom pengar att hämta.
Ska männens känsla av meningslöshet botas genom att stoppa skogsbränderna eller av Johannes Klenell eftersom han ”verkar stark”?
Arkitekturen blir inte bättre av nostaligska stilideal eller dyrare material. Dan Hallemar påminner om vad som verkligen gör skillnad – arkitekter som bryr sig om människor, inte om snygga fasader.
Kritiken mot hybridförlagen är skitnödig och orättvis. De gör bara samma sak som idrottsrörelsen alltid gjort, menar Jan Groth • Selma Brodrej, som skrivit om hybridförlagen, svarar.