Hoppa till innehållet

Gör det själv

Vad kan sparas, vad måste slängas?

Bild: Angelina Zinovieva/Istock

ETC nyhetsmagasin

Det bästa sättet att få ut så mycket näring som möjligt av pengarna är att slänga så lite mat som möjligt.

– Det handlar dels om att hinna ligga steget före så att brödet inte möglar eller morötterna kroknar, dels om att trolla med matresterna så att de blir nya, goda rätter, säger Sara Ask som tipsar om hur du kan använda gammal mat.

1 Ägg

Ägg som passerat bäst-före-datum: Inga problem. Bäst-före-datum på ägg är satt utifrån att äggen förvaras i rumstemperatur. Om du har dem i kylen håller de i ett par månader, minst! Dåliga ägg luktar så illa att du inte skulle drömma om att äta dem.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln